Trónfosztás a World Tour Debrecen Mastersen

A döntő egyik pillanata  Fotó: Debreceni Sportcentrum

Augusztus 26-án és 27-én rendezték a cívisváros főterén a 3x3-as kosárlabda szokásosan lenyűgöző World Tour Debrecen Masters állomását. A tavalyi Antwerp-diadal után az idei döntőben már biztos volt, hogy nem lesz címvédés, ugyanis litván és izraeli felek néztek egymással farkasszemet.

A kétnapos tornán rengeteg izgalomban volt része mind a kosarasoknak, mind pedig a szurkolóknak, hiszen felettébb szoros csatákat vívtak a világ legjobb 3x3-as alakulatai. A 2022-es debreceni állomást a belga Antwerp vitte trófeáig, míg globálisan az Ub diadalmaskodott. Ezúttal azonban az elődöntőben elvérzett a címvédő, a fináléba pedig a Raudondvaris Hoptrans és a Tel Aviv jutott. Előbbi a címvédőt legyőzve kvalifikálta magát az aranymeccsre, utóbbi pedig a Miamit verte egyetlen ponttal. Az utolsó menet aztán végtelenül szoros csatát hozott, kiválóan védekezett a Tel Aviv, a vezetést egymásnak adták a csapatok. Olyannyira kiélezett volt a küzdelem, hogy a 21 szerzett pontig vagy tíz játékpercig vívott csatában az izraelieknek sikerült 20-ig eljutnia, immár magabiztos vezetéssel, azonban egy szemfüles betörést követően a litvánok 19-re növelték pontjaikat. Noha Aurelijus Pukelis egyik igen agilis megmozdulása után a közönség kifogásolhatónak találta az esetet, és sportszerűtlen hibát szeretett volna, az ítélet puszta fault maradt.

A végjátékban aztán 20-19-nél Uzupis döntött úgy, hogy védőről próbálkozik kétpontossal. Döntése megalapozottnak bizonyult, hiszen a labda magas ívben szállt a gyűrűbe, a duda pedig megszólalt: elérte a 21-et a Raudondvaris, ezzel pedig megszerezte története első Masters-trófeáját, és Debrecenben a vele járó pénzdíjat.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.