Több mint 200 felvételiző 50 helyre

Erőnléti felmérés

Kiváló fizikai állóképességgel és jó tanulmányi eredményekkel érkeztek a diákok a honvéd középiskolába. Az egy héten át tartó felvételi eljárás a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium oktatóit és nevelőit is megdolgoztatta, hiszen naponta negyven hallgató képességeit kellett felmérniük.

- Jobbnál jobb adottságokkal rendelkező gyerekek szeretnének katonanövendékek lenni, nekünk pedig az a feladatunk, hogy észrevegyük és továbbfejlesszük ezeket a képességeket. Büszke vagyok arra, hogy az ország legkülönbözőbb településeire – beleértve Budapestet és a Dunántúlt - is eljutott az intézmény jó híre – mondta el Berkecz Gábor igazgató.

- A 14-18 éves korosztály számára plusz kötelezettségeket jelentő szigorú katonai napirend és az intenzív elektronikai képzés sem tántorította el a jelentkezőket, a színvonalas oktatás és nevelés érdekében azonban mindössze ötven diákot veszünk fel az iskolába. A motivációs beszélgetéseken kiderült: sokuknak katonák a szülei, vagy éppen a felmenőik szolgáltak a seregben. Az a tapasztalatunk, hogy a „katonacsaládok” nálunk tudják leginkább jó helyen gyermekeiket, ami nagyon nagy öröm és egyben hatalmas felelősség is - tette hozzá az intézményvezető.

Fekete András főhadnagy, a katonai oktatócsoport vezetője szerint idén még a tavalyinál is felkészültebbek voltak a gyerekek: „Ők maguk tették magasra a mércét. Az az ötven növendék, aki bejut majd a honvéd középiskolába, négy egész feletti átlaggal rendelkezik. A fizikai szintfelmérésen is azt bizonyították, hogy céltudatosan hozzánk készültek, nem lepődtek meg az általunk támasztott magas követelményeken. A leendő katonanövendékek között közel harminc lány is volt, s néhányan pontszámaikkal a fiúkat is maguk mögé utasították”.

Markovics Zita hadnagy

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.