Tizenhat között a Loki

Dzsudzsák szabadrúgását követően született az egyetlen gól  Fotó. DVSC

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes Debreceni Vasutas egykori nagy riválisához, a Győrhöz látogatott kedden a Magyar Kupában. Ahogy arra számítani lehetett, kiélezett csatát vívtak a felek, de az esélyesebb DVSC bírta jobban a hajrát, és döntötte el a továbbjutást.

Hiába a kellemetlen, borongós őszi idő, a Lokit népes szurkolósereg kísérte el az ország túlfelére, hogy csapatának kiszurkolja a legjobb tizenhat közé jutást a Magyar Kupában. A kapuban ezúttal Megyeri helyett Milosevic kezdett, akinek a diadal szempontjából igen sokat is köszönhettek a piros-fehérek. Nem indult a vendégek számára igazán kedvezően a kupaderbi, noha a debreceniek nagy kedvvel játszottak a pontatlanságok ellenére is. A meccs legelején Bumba eresztett el a vendéglátók részéről egy távoli bombát, amely a keresztlécről csattant vissza. Ezt győri tűzijáték követte, folyamatos ostrom alatt állt a Vasutas kapuja, de a szerb hálóőr, Milosevic élő bástyaként védte a hálót. A félidő derekán Dzsudzsák Balázs próbált rá a győri kapura, ám ezúttal Pap állt a labda útjába, és hatalmasat védett, akárcsak Andirja Majdevac ziccerénél az első felvonás hajrájában. Hiába a lendületes küzdelem, negyvenöt percnyi játék után nem született találat.

A fordulást követően a középpályára hárult a figyelem, oda-vissza kontrázni próbáltak a felek, de érdembeli helyzetig nem sikerült eljutni. Egészen addig nem, amíg Ferenczi János kapott volna keresztpasszt a tizenhatoson belül, de nem érte el a labdát, így végül nem forgott veszélyben a győri kapu. A második félidőben szűk húsz perc elteltével aztán megtört a jég, Majdevac indult kiugratásból, majd bevette Pap hálóját. Az öröm azonban nem tarthatott sokáig, hiszen a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, a VAR pedig jóvá is hagyta ítéletét. Egészen a véghajráig kellett várni az újabb jelentős eseményre, amikor Dzsudzsák jött szabadrúgással. A labda megtalálta Bárány Donátot, az ifjú támadó pedig bólintott, mindezt védhetetlenül: 1-0 a cívisvárosiak javára. A lefújásig már nem változott az állás, a DVSC, ahogy arra számítani lehetett, nehéz csatát vívott riválisával, de győztesen jött ki belőle. Ezzel a Blagojevics-csapat kvalifikálta magát a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapatának mezőnyébe.

A folytatásban bajnoki mérkőzés következik. A Lokomotív szombaton Mezőkövesden vendégszerepel.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.