Fájó vereség a Podgorica előtti főpróbán

Elcsúsztak a debreceni lányok   Fotó: Nemzeti Sport

A Vasutas az év egyik legfontosabb hetének első mérkőzésén vendégszerepelt Mosonmagyaróváron szerda este. A vártnál is jóval nehezebb feladatot jelentett Petrus Mirtillék számára Gyurka János csapata, a második félidőben a hazaiak jelentős erődominanciát mutattak.

Komoly terhelés alatt utazott Szilágyi Zoltán alakulata a Móvár otthonába. A piros-fehérek ugyanis nem csupán bajnoki menetelésüket folytatták, hanem a BL-szereplést is. A szerdai mérkőzés gyakorlatilag főpróba volt az egyik legnehezebb nemzetközi csata előtt, szombaton ugyanis a Podgoricát várják a lányok a Hódosban. No, de ne menjünk ennyire előre. Jó hír volt a debreceniek számára, hogy betegsége után visszatért az ifjú sztárirányító, Vámos Petra, aki válogatott mezben nem léphetett pályára Debrecenben.

Szoros csatározással indult a találkozó, az első ziccer Hámori Konszuéla előtt nyílt, azonban csak az oldalhálót tudta eltalálni. Aztán fej-fej melletti küzdelemben, döntetlennél Szemerey is bejelentkezett az MKC kapujában. Ezzel szemben olajozottan működött a Loki védelme, s 3-0-s rohanással máris a vendégeknél volt az előny, bár a szintén bronzéremre pályázó hazaiak kapujának őre ihletett pillanatokat is produkált, rögtön a meccs elején. Már tíz játékpercen is felül jártunk, amikor csupán 2-3 állt az eredményjelzőn, a riválisoknak pedig jócskán sikerült egymást fontos technikai hibákra kényszeríteni, a gólcsendet a Móvár tudta megtörni, ezzel kiegyenlítve, azonnal válaszolt is a Debrecen. Az első játékrész derekánál Pásztor Noémi értékesített ziccerével már a mosoniak vezettek. A támadások egyik oldalon sem voltak kifejezetten szervezettek, ám annál fizikálisabb a csata. Egymást váltották a kétpercek, a kapuk gyakran álltak üresen. Gyurka János leányhada rázta fel magát, tetemes előnyt kezdett a vendéglátó csapat kialakítani a sokat hibázó Lokival szemben. Öttel, sőt hattal is mentek már Stranigg Zsófiáék: a szünetben 14-9 volt az állás.

A fordulást követően sem csillapodtak az indulatok. A testi kontaktot korántsem vetették meg a játékosok, ám a dinamikus, fizikális csatával a felek által kétesnek vélt ítéletek is születtek. A hazai kispad sárga lapot kapott. A debreceni szélsőjátékot Petrus fémjelezte. Ez azonban sovány vigasz volt, minden lehetséges helyzetet megragadott a vendéglátó gárda, tíz eltelt játékperc után már 21-13-ra vezetett. Egyre elúszni látszottak a Loki reményei, hiszen legnagyobb bronzriválisa 25-15-ös vezetésével a bűvös tízest is megugrotta. A végeredmény 30-23 lett, amellyel a DVSC Schaeffler első idei bajnoki vereségét szenvedte el, és így át is adta az aktuális harmadik pozíciót riválisának.

A folytatásban tehát szombaton szerepel, hazai közönség előtt a hajdúsági gárda, mégpedig a Podgorica vendéglátójaként, délután 4 órától.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.