Szép lett a vége

Kyziridis gólöröme  Fotó: DVSC

A Vasutas a Rapid Wien elleni visszavágóra való hangolódásképp a ZTE együttesét fogadta vasárnap délután a Nagyerdőn. Úgy tűnt, mindkét félnek nehezére esik betalálni a másik kapujába, Kyziridis higgadt cselei után a hajárhoz érve mégis eldőlt a három pont sorsa.

A mérkőzés elején sajnos ezúttal sem maradt el a csendes egy perc. A gyászszünet ezúttal a Loki oszlopos szurkolójának, a 42 éves korában elhunyt Leskó Gábornak szólt.

Az összecsapás elején toronymagasan a hazaiak dominanciája érvényesült, Manrique mindössze centikkel tévesztett kaput, ám hellyel-közzel sikerült a túloldalon is helyzeteket kialakítani. Azokból gól ugyancsak nem született. A szünetig nagyjából körvonalazódott a forgatókönyv: aki gólt szerez, gyakorlatilag meg is nyerte a mérkőzést. Mindez az első negyvenöt percben nem sikerült. A fordulást követően Marko Milosevicsnek is kijutott a látványos percekből, fejest és közeli bombát is hárítania kellett. A találkozó záró harminc percére pedig Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is pályára futott, vastaps közepette. Vele együtt érkezett Alexandros Kyziridis, akinek különösen nagy szerepe volt a meccsen.

A görög szélső kihasználva a Zete tizenhatoson belülre szorult helyzetét, kíméletlenül vadászta a vendégek hálóját. Akadtak is veszélyes helyzetei bőven, a mérkőzés hajrájáig azonban betalálnia nem sikerült. Majd eljött a 83. perc. Káprázatos cselekkel húzta befelé, középre a labdát, majd tüzelt, tizenöt méteres bombája a háló jobb szélét rezgette, talpon állt a Nagyerdei Stadion publikuma: 1-0. Mindezzel el is dőlt a három bajnoki pont sorsa.

A Loki számára nehéz folytatás következik. Csütörtökön újra a Konferencia Ligában méretteti meg magát Srdjan Blagojevic legénysége. A meccs 21 órakor kezdődik majd, és a Rapid Wien érkezik a Nagyerdőre.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.