Simon Gyula

Simon Gyula

Simon Gyula nyugállományi alezredes 1946. szeptember 7-én, Tiszabercelen született. Középiskolai tanulmányait Nyíregyházán a Széchenyi István Közgazdasági technikum pénzügyi tagozatán folytatta. Ezt követően a Budapesti Katonai Főiskolán végzett jeles eredménnyel. Később a Zrínyi Miklós Katonai akadémia hadtáp szakán szerzett felsőfokú elismerést katonai tanulmányairól. Három felnőtt fia van. A 21-es választókerület jelöltje.

- Hogyan került kapcsolatba a DISZ egyesülettel?

A sport mindig is kiemelt szerepet töltött be az életemben. Több sportágban megméretettem magam, futballkapusként, atlétaként, teniszezőként komolyabb eredményeket is elértem. Tájékozódási futóként jelenleg is aktív versenyzője vagyok a DISZ Közéleti, Kulturális és Sportegyesületnek. Hát, innen a kötődés.

- Ez rendben, de ez még nem jelenti azt, hogy politizálni, közéleti tevékenységet vállalni is a DISZ színeiben kell…

Katonai pályafutásom során több helyen szolgáltam. Szabadszállás, Szentes, Aszód után Debrecenbe helyeztek egy katonai alakulathoz parancsnok helyettesi beosztásba, ahonnan később alezredesi pozícióba kerültem. 2000-2001-ig békefenntartó misszióban szolgáltam a magyar műszaki kontingenssel Okučaniban (Bosznia-Hercegovina). Hazaérkezésemet követően nyugállományba kerültem. Életfilozófiámat tekintve a katonai neveltetésből eredően fontos számomra a pontosság, gerincesség és szavahihetőség. Ezek olyan értékek, melyeket a DISZ szintén magáénak vall, és törekszik rá, hogy a közösség számára is minél nagyobb körben szerezzen érvényt.

- Megválasztása esetén milyen tennivalók várják?

Megválasztásom esetén az előbb említett értékeken kívül szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni egymás megbecsülésének fontosságára, valamint jobb és élhetőbb körülményeket szeretnék teremteni  a 21-es kerület lakói számára. A részletekkel nem untatnám az olvasókat, mindenki tudja, hogy ebben a körzetben milyen problémák, hiányosságok vannak. Ami rajtam múlik, azokat sorra megoldanám precíz, kitartó munkával, fegyelemmel, becsülettel.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja