Nem veretlenek tovább a fekete-fehérek

Miha Lapornik küzdelme  Fotó: MKOSZ

A Tiszaligetbe látogatott szerda este a DEAC-Tungsram élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata. Milenko Topics tanítványai 3-0-s mérleggel, veretlenül indultak csatába. A fordulatos találkozón végül a szolnokiak játszottak szervezettebben, és egyetlen ponttal, de legyőzték a Debreceni Egyetem gárdáját.

Már a meccs legelején érezhető volt, hogy egyik félnek sem lesz könnyű feladata a keleti rangadón. A Debrecennél azonban szembetűnő volt, hogy a védelmi gépezet nem zakatol annyira zökkenőmentesen, hogy az Olajbányász ne tudjon betalálni a vendégek hálójába. Az üresen hagyott dobók távolról büntettek, Djordje Drenovacék azonban tartották az iramot és rendre érkezett válasz a piros-feketék kosaraira. Az első játékrész végén 21-22 arányban még vezetett a DEAC. A második negyedben azonban Bojan Subotic vezérletével nagyobb előnyhöz jutottak a Tisza-partiak, a hajdúságiak védekezése pedig egyre foghíjasabbá vált. Nem működött megfelelően az emberfogás, a leválásokat és a betöréseket is sikeresen vezették végig a szolnokiak. Tíz perc kosárlabdát követően pedig már náluk is volt a vezetés, 43-37 állt az eredményjelzőn.

A harmadik felvonást Drenovac akciói és a cívisváros palánk alatti játéka fémjelezte. Ám hiába a szervezett támadások, ha a túloldalon mindenre akad válasz. Az utolsó menetben már kétszámjegyű különbség is kialakult. Az igazi fordulat azonban csak ezt követően érkezett. Összekapták magukat a „Topics-fiúk”, ledolgozták a hátrányt, majd igen komoly, amolyan rangadóhoz méltó csata kezdődött. Drenovac és Lapornik rendeztek triplaparádét, a találkozó pedig teljes mértékben nyitottá vált. Egészen a végjátékig, amikor két egymást követően kihagyott, tiszta ziccer maradt a debreceniek kezében. Legalább az egyik pedig már éppen elegendő lett volna ahhoz, hogy egészen más véget érjen az este. Lapornik még elengedett, és a helyére küldött egy távolit, ez a hármas azonban már csak arra volt elég, hogy egyetlen kosáron belül maradjon a különbség. A Szolnoki Olajbányász 79-78 arányban győzött, és elvette az egyetemiek veretlenségét.

Az egyéni teljesítmények mutatói alapján alig mondhatnánk meg, ki győzött. A meccs legeredményesebb játékosa, Djordje Drenovac (18 pont) ugyanis 24 VAL-t szorgoskodott össze, akárcsak Bojan Subotic az ellenfélnél. A Debreceni Egyetem gárdája tehát még küzd a negyedik diadalért a 2021/22-es idényben. A következő lehetőséget szombaton kapják a győzelemre Polyák Lászlóék. Október 9-én a DEAC a Sopron KC együttesét fogadja az Oláh Gábor utcán.

Barna Marci

Szolnoki Olajbányász – DEAC-Tungsram 79-78 (21-22, 22-15, 16-13, 20-28)

Szolnok: ROGICS 15/6, Badzim 8/3, Rudner -, SZUBOTICS 16/6, Taiwo 2 csere: Cakarun 9, Pallai 2, Zsíros 3/3, KOVÁCS 10/6, Cummings 9/3, Pongó 5/3.

vezetőedző: Gasper Potocsnik

DEAC: THAMES 16/6, Polyák -, Valerio-Bodon 3, Dzseletovics 6/3, Tóth 11 csere: ASKA 13, Lapornik 10/6, DRENOVAC 18/9, Kerpel-Fronius 2.

vezetőedző: Milenko Topics

Milenko Topics: Rengeteg második esélyt engedélyeztünk ellenfelünknek és a kettő-kettőket sem védtük a kellő hatékonysággal. A mérkőzés közepén sok leindítás kosarat kaptunk, aminek köszönhetően meglépett a Szolnok, de nem adtuk fel, és egy-két extra egyéni teljesítménnyel sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. A végjátékban buta faultokat ütöttünk, amikkel könnyű pontokat engedtünk az ellenfélnek, ide tartozik a technikai hibám is, ami nem fér bele egy ilyen szoros mérkőzésen, ezért teljes mértékben vállalom a felelősséget. A jövőre nézve ugyanakkor sok bíztató jelet láttam, bízom a sikeres folytatásban.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.