Mielőbbi folytatásban bízva – interjú Vantara-Kelemen Évával

Vantara-Kelemen Éva "büntet"  Fotó: dvsckezilabda.hu

A koronavírus-járvány terjedése a sportvilág ritmusát is alaposan visszavetette. A nemzetközi és országos szövetségek egymás után függesztik fel a sportidény legfontosabb, legrangosabb eseményeit, sorozatait. Nem meglepő tehát, hogy a magyar női kézilabda-bajnokság is „álomra hajtja fejét”.

Így a DVSC-SCHAEFFLER negyedik helyen álló kézis lányai számára két hétig elmaradnak a labdás foglalkozások és a játékosok otthoni feladatokkal tartják edzésben magukat. A járvány teremtette helyzetről az együttes csapatkapitánya, Vantara-Kelemen Éva nyilatkozott magazinunknak.

- Az esztendő első két hónapjában háromfrontos harcnak veselkedtetek neki, hiszen a hazai sorozatok mellett az EHF-kupa csoportkörében is megmutathattátok magatokat, egymást érték a fontosabbnál fontosabb találkozók. Mára viszont az is kérdéses, lesz-e befejezése az évadnak, hisz a koronavírus-járvány terjedése miatt sorra törlik el, vagy épp függesztik fel a különféle sporteseményeket. Milyen átélni ezt a helyzetet élsportolói szemszögből?

- Ez mindannyiunknak különleges helyzet, de úgy gondolom, nem tehetünk mást, minthogy várunk, betartjuk az előírásokat, amelyekkel reményeink szerint megelőzhető, vagy legalább mérsékelhető a járvány terjedése. Az előttünk álló két hét nem csak a csapat, hanem az egész társadalmunk számára meghatározónak ígérkezik. Fontos, hogy vigyázzunk egymásra és a környezetünkre.

- Annyi egészen biztos, hogy március 31-ig egyéni munkát végeztek. Milyen feladatokból áll a program?

- Egyrészt futás, másrészt pedig súlyzós-erősítő gyakorlatok várnak ránk, amelyeket mindenki otthon végez majd. A játék és a csapattal való edzések nyilván mindannyiunknak hiányozni fognak.

- „Maradj otthon!” – fogalmazhatnánk meg az előttünk álló hetek és hónapok mindenkire kötelezően érvényes felszólítását. Neked mennyire lesz kihívás az, hogy az edzések és meccsek állandó körforgását és a folyamatos jövés-menést jobb híján az otthoni teendők váltják fel?

- Én szeretek itthon lenni és tenni-venni, hisz mindig van mit csinálni. Ma még azért kihasználtam az alkalmat, és elmentem vásárolni, de felkészülve a járvány okozta helyzetre, a legfontosabb ügyeimet már korábban elintéztem.

- Utoljára a közvetlen rivális érdiek ellen léptetek pályára élesben. Alighanem számotokra is kellemes visszagondolni arra az összecsapásra. Pláne annak tükrében, hogy jó eséllyel hosszú hetekig az lesz az utolsó meccs-emlék.

- Jó játékkal szereztünk értékes pontokat egy fontos és izgalmas mérkőzésen. Emellett jó érzés átélni, hogy évekkel ezelőtt még komoly bravúrnak számított egy győzelem az érdiekkel szemben, jelen állapotunkban viszont már elvárhattuk, hogy itthon tartsuk a pontokat, hisz sokat fejlődtünk csapatként az utóbbi időszakban. Ráadásul a szezon nagy részét nézve egyénileg is megfelelő formában kézilabdázunk. Nem is jönne jól egy huzamosabb szünet, amely könnyen kizökkentheti a csapatot. Persze, ezzel nem leszünk egyedül. Mindenesetre bízunk abban, hogy minél hamarabb pályára léphetünk, ahol aztán szeretnénk az idény eddig eltelt szakaszához hasonló eredményeket elérni.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.