Méltó nyitány

Töpfner Alexandra gólöröme  Fotó: DVSC Kézilabda

Magabiztos, tízgólos győzelemmel indította a szezont péntek este a bronzérmes DVSC Schaeffler. Remek védekezéssel és szervezett játékkal sikerült a Szilágyi-csapatnak 33-23-ra felülmúlnia az Alba Fehérvárt.

Amolyan „fehérvári” hétvégére készült a Loki. Péntek este ugyanis az Alba Fehérvár látogatott a Hódosba, majd a focisták szombat este a MOL Fehérvárt fogadják. A kézilabdás lányok ráadásul idei első bajnokijukon léptek pályára, a rajt fontosságát pedig a szurkolók is érezték, hiszen igen tisztes létszámban, csaknem 1100-an érkeztek a kézilabda-mérkőzésre.

A pályán a csata az első percekben fej-fej mellett zajlott. Némileg érződött, hogy a szezoneleji forma még megmutatja magát, de hamar magára talált a Vasutas. Eleinte egyetlen vendégjátékos, a szerb átlövő, Sztosics vitte hátán csapatát, de miután sikerült a védelmet annyira szervezni, hogy az ne adjon utat a fehérvári lövéseknek, beindult a henger. A piros-fehér szélsők rendre értékesítették ziccereiket, Kácsor Gréta és Planéta Szimonetta védhetetlenül bombázott a falon át, a debreceni beállókra pedig ugyancsak alig találtak megoldást a védekező fehérváriak. Külön kiemelendő a Debrecen francia kapusa, Catherine Gabriel. A klasszis teljesítményt produkáló hálóőr kétkézzel húzott le átlövést, ellentmondást nem tűrően hárított büntetőt és rendre „olvasta” a helyzeteket. Oroszlánrészt vállalt a papírforma-győzelemben, amelynek első félidei állása 19-11 volt.

A fordulást követően sem változott a játék képe. Bár az első játékrészben már úgy tűnt, eldőlt a két bajnoki pont sorsa, Töpfner Alexandráék nem szerették volna a véletlenre bízni. Tovább szórták a gólokat, Szilágyi Zoltán pedig valamennyi játékosát pályára küldte. A lokista lányok végül tíz gólos különbség fölé jutottak, így a hajrában csupán annyi kérdés maradt, hogy a végeredményben mekkora lesz a két csapat közti különbség. Maradt kétszámjegyű: 33-23.

A DVSC Schaeffler jövő héten pénteken folytatja „hazai szeptemberét”. A nemzetközi kupában való részvétel miatt ugyanis úgy mozgatta a klub a mérkőzéseket, hogy az első őszi hónapban valamennyi mérkőzését hazai pályán vívja a csapat. Pénteken az MTK látogat a cívisvárosba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.