Megrajzolt irodalom

Bechtel Helga egyik alkotása Borbély Szilárd „Kafka fia” című írásához  Fotó: Nagy Szidónia Johanna

Borbély Szilárd „Kafka fia” című írásának illusztrációival Bechtel Helga nyerte meg a Budapesti Illusztrációs Fesztivált. Az illusztrációs verseny alkotásaiból nyílt kiállítást szeptember 15-ig lehet megnézni a debreceni Kölcsey Központ Bényi Galériájában.

2023-ban a budapesti helyszínek mellett az illusztrációs fesztivál Debrecennel közösen két helyi író tematikájában is meghirdette pályázatát. A felhívás célja, hogy bemutassa a magyar illusztrációs grafika változatosságát és kreatív potenciálját, valamint az irodalom, olvasás és a könyv fontosságát Debrecen és a magyar irodalom terén. A kiállítás bemutatkozási lehetőséget ad mind a debreceniek, mind a művészetkedvelők részére.

A pályázatra Csokonai Vitéz Mihály 250. születésnapjához és Borbély Szilárd 60. születésnapjához kapcsolódó vizuális alkotásokat kerestek. Ezek a képek olyan sajátos narratívákat képviselnek, amelyek a szóban forgó műhöz kapcsolódnak.

A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri értékelte. A felhívásra csaknem 380 alkotás érkezett, majd az előzsűrizés után száz versenyző jutott a döntőbe.

A pályázat harmadik díját Szabó Imola Julianna nyerte meg, akinek a rajzai Csokonai Vitéz Mihály Lillához távollétemben című verséhez készültek. A második helyezett Heinrich Annamária, aki Borbély Szilárd Nincstelenek című regényéhez készített alkotásokat. Az első helyezett Bechtel Helga lett.

Barta Viktória

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.