Megalázó vereség

Buljevics akcióban  Fotó: MKOSZ

Bár az ellenfél az utolsó helyen szerénykedő Honvéd volt, mégis fontos és nehéz mérkőzésre utazott a fővárosba a DEAC férfi kosáralakulata. A fekete-fehérek számára ugyanis a kupában induló nyolc közé való biztos bejutás volt a tét.

Különleges nap volt ez a Ludovika Arénában az egyetemiek számára, hiszen a kispadon újra bevetésre készen ült Garamvölgyi Ákos, aki gyakorlatilag felépült tavalyi szezonban elszenvedett súlyos sérüléséből, így végre visszatérhetett. A Debrecen ráadásul pozitív előjelekkel futhattok parkettre, hiszen legutóbb az Oláh Gábor utcán győzte le drámai végjátékban a bajnokaspiráns Albát, így azt a lendületet „örökítve” lehetett megmérkőzni a nyolcadik kerületben.

Az összecsapást a debreceniek kezdték jobban, rögtön 6-0-s rohanással, ám hamar válaszolni tudott a hazai alakulat. A kapitány Mócsán Bálint állt övéi élére, jó vezérhez híven a távoli kísérleteket is rendre értékesítette, és hasznos labdákat osztott társainak a vonalnál, valamint befelé a festékbe. A túloldalon Brown volt a húzóember, aki megállíthatatlan volt a DEAC laza védelme számára. A Debreceni Egyetem gárdájának meggyűlt a baja a lepattanókkal, ám szerencsére a budapestiek nem tudtak érdemben behozhatatlan előnyig pattogtatni, amikor kulcspillanatban nagyobb előnyt alakíthattak volna ki, vagy sikerült levédekezni az akciót, vagy rögtön érkezett a válasz. Az első negyed után 22-19 állt az eredményjelzőn. A folytatásban valóságos hárompontos roham kezdődött – több kevesebb sikerrel. A Honvédnak pedig sikerült megtalálnia vendégének gyenge pontjait a palánk alatt, valamint a rendre üresen hagyott dobóknál, így meg a hazai gárda otthon tudta tartani előnyét. A debrecenieknél Lovro Buljevics is hasznosan és eredményesen kosarazott, illetve Djordje Drenovac is szorgosan gyűjtötte tempódobásokból a pontokat. A nagyszünetben 39-36 volt az állás.

A fordulást követően Wesson indított kosárral, ám azonnal válaszolt Drenovac, majd Buljevics mutatott be szép blokkot, mindössze egyre csökkentve csapata hátrányát zsákolt is egyet. Brown már húsznál járt, de ez sem volt elég, hogy a hazai előny tartósan nőni tudjon, agilisan kosaraztak a hajdúságiak, a védelem pedig javulni látszott, különösképp lepattanók terén. A lendület kétségtelenül megvolt, de a be-becsúszó technikai bakik miatt mégsem sikerült átlendülni a holtpontot, még mindig a Honvéd vezetett az utolsó negyedre fordulva: 56-51. A hajrában aztán valóságos hadseregként rohanta le vendégét a Honvéd, amelynek szurkolói húszat számolhattak a tehetetlen DEAC-ra. A vége 80-60 lett.

Ezzel tehát nyilvánvalóan nem vívta ki egyelőre a kupaszereplés jogát a hullámzó egyetemi csapat, amely szerdán hazai pályán a Szeged ellen térhet vissza a győztes ösvényre.

Barna Marci

Budapesti Honvéd – DEAC 80-60 (22-19, 1-17, 17-15, 24-9)

DEAC: Edwin 4, Hőgye 2, DRENOVAC 22/6, Williamson 5, Buljevic 13/3 csere: Mócsán 12/9, Tadics 2, Ságodi.

Andjelko Mandics: Gratulálok a Honvédnak, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést! Szoros mérkőzést vártunk, de álmosan, lassan kezdtünk. Ennek ellenére a negyedik negyed elejéig partiban voltunk, ott azonban szétestünk. Támadásban ötlet nélkül játszottunk, és sajnos ez nem először történt meg. Kihagytunk büntetőket, míg a másik oldalon Brown közel 40 pontot szerzett, őt nem tudtuk megállítani. Nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem az, hogy hogyan. Így nem lehet szétesni, mint a negyedik negyedben tettük. Ezzel a vereséggel a múlt heti, Alba elleni győzelemnek már nincs is olyan nagy értéke, de megyünk tovább. Remélem, a következő meccsen jobbak leszünk!

Andre Williamson: Döcögősen kezdtünk, de volt már ennél rosszabb kezdésünk is a szezonban. A Honvéd az elejétől kezdve jól játszott, míg nekünk a második félidőben problémáink voltak támadásban. Isiah Brown nagy napot fogott ki, így elkapták a ritmust, és ezt végig is tudták vinni.

A számok tükrében (Budapesti Honvéd SE-DEAC): szerzett labda: 8-5, eladott labda: 7-14, lepattanó: 30-34, gólpassz: 15-13, fault: 17-17, VAL: 110-73

2p közeli: 54%-52%, 2p ktáv.: 60%-0%, 3p táv.: 36%-32%, 1p bünt.: 91%-47%

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.