Loki: a nullánál is kevesebb (?)

Ez egy gól

Számomra szégyenteljes, szánalmas, szándék nélküli mérkőzést produkált a DVSC labdarúgó csapata szeptember 15-én, szombaton délután Újpesten.

Nem a játék késztetett alliterációra, hanem az a költői kérdés, hogy mit akarnak egyes, magukat futballistának nevező, piros-fehérbe öltözött fiatalok a zöld gyepen.

Mert ez a vergődés, valljuk meg őszintén, hetek óta tart.

Augusztus 8-án nyert utoljára bajnokit a vasutas egylet, azóta semmi. És a legnagyobb hiba az, hogy állandóan azt hallom, kiváló az öltözői hangulat, összejárnak a srácok, néha együtt vacsoráznak, küzdenek, hajtanak egymásért. Na, ez az utóbbi csak blabla. És tisztességtelen. Elsősorban Herczeg Andrással szemben.

A mester minden derbi után kiállt a nyilvánosság elé a csapatáért. Dicsérte a fiúkat. Sokszor néztünk össze újságíró kollégákkal az elismerések után. Ezért mondom, hogy igaztalanok Herczeg András iránt.

Szombaton volt olyan mezt viselő fiatal, aki az első félidőben alig futott néhány száz métert, másoknak fogalmuk sem volt, mit kezdjenek a labdával, az agresszivitásról már szó se essen!

Pedig egy nagyon közepes Újpest volt az ellenfél.

Ha ezt direkt csinálták a mieink, akkor nincs bocsánat, szakmát kell váltani. Lehet maradni a stadionban, de nem a labda közelében. Ha a képességek alapján ennyire képesek, akkor bocsánat, de két osztállyal lejjebb kell a gyepre menni.

Kemény szavak ezek, tudom, meg hát ingerültek is, de gondoljatok bele sportrajongók! Legutóbb már csak alig háromezer néző volt kíváncsi a hazai kilencven percre, ezek után mi lesz legközelebb egy magára találó, újonc Kisvárda ellen?

Ne ábrándozzunk kupa szereplésről, dobogóról, meg ilyen vaklármáról! Sürgősen rendet kell tenni a fejekben és a lábakban, meg az irodák környékén!

Aztán, ha minden oké, lehet majd kaszinózni. De addig - póker hasonlattal élve - blöff ez az egész!

W. Gy.

 

Hozzászólások

Loki

Nevetséges.... a cikk

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.