Loki: Megint egy kiállítás

Németh Milán, a DVTK (b) és Aleksandar Jovanovic, a DVSC-TEVA játékosa

Ismét egy kiállításról kell beszélnünk. A baj csak az, hogy nem Munkácsy, Csontváry, vagy Salvador Dalí káprázatos munkáiról szólhat a csevej, hanem újfent egy Loki játékos mehetett hamarabb zuhanyozni a többieknél.

A vasárnap esti, Miskolcon lejátszott DVTK-DVSC derbin Zsidai László, a debreceniek középpályása a 76. percben begyűjtötte második sárga lapját, Vad II. játékvezető nem volt elnéző a vétlen kezezésével szemben. A Loki biztos győzelmet szórt ki a zsebéből, örülhettünk a végén az egy pontnak is.

Pedig igazán nincs miért elítélni a társaságot. Félcsapatra való sérült, hisztis, pszichológiai esetnek titulált Bouadla és Volas „sztársága” is nehezíti Kondás Elemér helyzetét. Nem igazak azok a pletykák, amelyek edző buktatásról suttognak, egyszerűen most ennyi van a társaságban. 

Diósgyőrben már az első félidőben is legalább kettővel kellett volna vezetnünk, jól is játszottak a mieink, de hatvan perc után elfogyott az erő és az ész is. Ezek a tények. 

Többször leírtuk már, némileg becsapottnak érzik magukat a drukkerek. Hiába húzták el előttük a mézes madzagot erősítés, igazolás címszó alatt, a manőver elmaradt. Egy rosszmájú fanatikus azt mondta, akkor lesz új játékos, ha ingyen jön, nem kér fizetést, állja a melegvíz számlát az edzések után, és nem rúgja szét a Nagyerdei Stadion féltett gyepszőnyegét. Mit mondjak? Eddig ez sajna, bejött.

Két hét szünet következik a válogatott selejtezői miatt, ez alatt lehet tenni egyet s mást. Rendet a lábakban és a fejekben.

Egyébként a vasárnapi taktikai csatát magasan Szivics mester nyerte. Cseréivel szétzilálta az addig hibátlanul romboló védelmünket. Más kérdés az, hogy a szerb trénernek volt miből rotálnia.

A DVSC jelenleg hetedik a tabellán, tíz pont a hátránya a listavezető Videotonnal szemben. Valljuk meg, a bajnokság elúszni látszik, de a dobogóra még fel lehet kapaszkodni. A létrát azonban  minél hamarabb oda kell támasztani, addig, amíg a labdarúgóinknak nem lesz a jelenleginél is  nagyobb tériszonyuk.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.