Folytatjuk, előre az 5. helyért!

Az utolsó összecsapáson Polyák László 22 pontot dobott összesen  Fotó: DEAC

A DEAC kosárlabdázói drámai körülmények között, a legutolsó pillanatban jutottak be a bajnokság rájátszásába. Nagy kihívással kellett a Mandics-csapatnak szembenéznie, hiszen nyolcadikként a listavezető Falco állta útját az egyetemieknek. A papírforma érvényesült, a sárga-feketék söpréssel meneteltek tovább.

A cívisvárosiak az alapszakasz utolsó meccsén „matekos” továbbjutással értek oda a legjobb nyolc mezőnyébe, hiszen hazai pályán legyőzték a Kaposvárt, míg a Kecskemét idegenbeli győzelme is a hajdúságiakat segítette. A szabályok értelmében így az első helyen álló Falcóval kellett viaskodnia az Andjelko Mandics vezette DEAC-nak. Az első összecsapáson Szombathelyen aratott magabiztos diadalt a vasi gárda, a folytatásban az Oláh Gábor utcán sem tudott felülkerekedni a Debrecen. A debreceni egyetemisták, bár megpróbálták, de nem sikerült csodát tenni, a harmadik meccsen eldőlt a két gárda sorsa: négy között a Szombathely, míg a fekete-fehérek az 5-8. helyért vívott helyosztón bizonyíthatnak. Polyák Lászlóék ellenfele egyelőre nem ismert, az azonban biztos, hogy a Zalaegerszeg – Sopron párharc vesztese lesz majd az ellenfél.

Ami a lebonyolítást illeti, május elején kezdődik a cívisvárosiak számára a megmérettetés, a DEAC pályahátrányban fog játszani. A jelenlegi információk alapján május 3. lesz majd a következő debreceni érintettségű bajnoki időpontja. Az Oláh Gábor utcán pedig május 6-án, szombaton lépnek pályára legközelebb Jimmie Taylorék. Az 5-8. pozícióért vívott helyosztók első körében három győzelemre lesz szüksége az egyik félnek, hogy tovább menetelhessen. A következő felvonásban pedig a győzelmekért, tehát az 5. és 7. helyért kettő diadalra lesz szükség.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.