Főhajtás a riválistól

Öröm a debreceni lányoknál  Fotó: DVSC Kézilabda

A Buducnost Podgorica együttesét fogadta szombat este a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata. A Vasutas volt az esélyes a BL-csoportderbin, a papírforma érvényesült.

A Budu kezdett jobban a Hódosban, de a Loki hamar magára talált, és egyenlített. A szélsőjáték olajozottan működött, noha az átlövések némileg akadoztak. A kapuban Catherine Gabriel brillírozott, míg a túloldalon az ismerős Háfra Noémi hasznosan vette ki részét a montenegrói támadásokból. Töpfner Alexandra volt a fizikális játék egyik főszereplője, hiszen a debreceni hétméteresekhez rendre ő állt oda. A meccs végén ez látszott is, hiszen eredményesen lőtt, s 10 góllal zárt. No, de ne szaladjunk előre! A félidő derekánál szoros csata zajlott a csaknem telt házat számláló közönség előtt. A félidő derekán még nyílt volt a küzdelem. Aztán szépen lassan szervezetten kezdett ellépni a Debrecen a rá jellemző vehemenciával játszó délszláv alakulat ellen. A Bojana Popovics vezette alakulatnak az első félidőben egy 14 perces periódusa is volt, amikor mindössze 1 gól volt a teljesítménye. A szünetben 12-10 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően még jobban fáradni kezdett a Buducnost. Gabriel hetes védéssel is bejelentkezett, sőt, Csernyánszki Liliána is beállt irányítóként a hektikus ütemű meccsbe. A Budu zárkózott, de az ifjú titán lehetetlen helyzetekből is betalált. A meccs vége előtt tíz perccel eldőlni látszott a találkozó sorsa. Kérdés pedig valóban nem maradt. A Loki 27-22-re diadalmaskodott.

A folytatásban a bajnokságé lesz a főszerep, hiszen szerdán az MTK érkezik a Nagyerdőaljára, szombaton pedig újra európai kupaporond, amikor az egyik legnehezebb ellenfél, a Brest Bretagne vendéglátója lesz a piros-fehér leányhad.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.