Esküt tesznek a miniszterek

Budapest, 2014. június 5., csütörtök (MTI) - Az Országgyűlés pénteki ülésén esküt tesznek a harmadik Orbán-kormány miniszterei.

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint a 11 órakor kezdődő, várhatóan egyórás ülésen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, majd esküt tesznek harmadik kormánya tagjai. A plenáris ülés a Himnusszal zárul.

A képviselőcsoportok korábbi megállapodása alapján a kabinet megalakulásáig nem hangzanak el interpellációk, azonnali kérdések és kérdések, ezúttal azonban napirend előtti felszólalások sem lesznek.

Orbán Viktor harmadik kormányában Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Lázár János pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter lesz.

A miniszterjelölteket kedden és szerdán hallgatták meg az Országgyűlés bizottságai.

A minisztereket a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki. A kormány a tárcavezetők kinevezésével alakul meg.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.