Egy pont a Szuszából

Az egy pontnak is lehet örülni  Fotó: DVSC

A DVSC focistái a kupakiesést követően Újpesten folytatták menetelésüket. A lila-fehérek otthonában vasárnap este lépett pályára a tabellán negyedik Blagojevic-csapat. Az első félidőben vezetett a hajdúsági gárda, ám a vendéglátók hamar kiegyenlítettek. Mindössze kettő gól esett a mérkőzésen, mindkét oldalon, így a felek 1-1 ponttal lettek gazdagabbak.

Hétközi vesztes kupamérkőzés után kellett máris helytállnia a Vasutasnak a futballpályán. Miután a Felcsút simán búcsúztatta a Nagyerdőn a Lokit a Magyar Kupától, bajnoki mérkőzésen az Újpesthez látogattak Dzsudzsák Balázsék. A vasárnap esti időpont ellenére jókora nézősereg volt kíváncsi a helyszínen a rangadóra, ráadásul a vendégszektor is jelentős létszámú szurkolóhaddal telt meg, szinte egyetlen hely sem maradt üresen. Olyannyira volt fontos a debreceniek számára az esetleges győzelem, hogy azzal akár még a bronzérmes pozícióból is várhatták volna a folytatást.

Kiélezett csata folyt a pályán a találkozó elején. Mind a hazaiak, mind pedig a hajdúságiak szerették volna megragadni a kezdeményezést. Az adok-kapok egészen a 17. percig tartott, amikor jobbról érkező beadás csapódott élesen középre az Újpest kapuja előtt. Már majdnem földet is ért a labda, amikor Pauljevic próbálta levenni, ám a játékszer a kapufa mellett egyenesen a hálóba gurult, így a DVSC vezetést is szerzett: 0-1.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak próbálkozások, nagy szerep hárult a Debrecen kapusára, Milosevicre. Sokszor vonták be védői a játékba, ráadásul a 32. percben bravúros védésre is szüksége volt, amikor közvetlen közelről Mudrinski fejelt kapura. Alig öt perccel később aztán Lagator hatalmas hibát vétett a tizenhatos közvetlen előterében, amit a lilák kíméletlenül ki is használtak. Mudrinski elvitte a labdát, majd rövid roham után elrúgta a hajdúságiak hálóőre mellett: 1-1. Ez maradt az első félidei állás.

A fordulást követően egyértelműen a Loki volt az esélyesebb, Srdjan Blagojevic tanítványai agilis futballt játszottak, de a be-becsúszó hibák megnehezítették a gólszerzést. Ráadásul bő 20 perccel a mérkőzés vége előtt emberhátrányba került a Debrecen, a játékvezető Manriquet küldte kényszerűen az öltözőbe piros büntetőlappal. Az állás már nem változott, 1-1 lett a végeredmény.

Ezzel a döntetlennel a DVSC továbbra is őrzi helyét a negyedik pozícióban. Bár előrelépésre is esélye nyílt Varga Józseféknek, a harmadik Kisvárdával szemben ugyanis mindössze egyetlen pont a lemaradás. A bronzérmes helyezés azonban egyelőre még várat magára. Folytatás keleti derbin, március 11-én, Kisvárdán.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.