Döntetlennel zárta az évet a Loki

Szécsi Márk gól előtti pillanata  Fotó: DVSC

A Debreceni VSC labdarúgó legénysége Kecskemétre látogatott, hogy megvívja utolsó csatáját ebben a naptári esztendőben. Az élmezőnybe igyekvő Vasutas nehéz meccsre számíthatott a kilencedik pozícióban szerénykedő lilák ellen.

A szezon eddigi egyik legnehezebb összecsapására készült Szrdjan Blagojevics legénysége. Nem csupán a szívós KTE csapata miatt volt ez várhatóan igen kemény meccs, hanem azért is, mert a lila-fehérek pályájának minősége kellőképpen feladja a leckét az ott gyepre vonuló ellenfeleknek. A göröngyökben jócskán hajlamos megakadni a labda, amely több hazai bajnoki nívóját is jelentősen lehúzta már a 2023-as őszi kiírásban. A piros-fehérek és vendéglátóik egyébként idén már találkoztak szeptemberben, akkor a Nagyerdőn a Loki magabiztosan tartotta otthon a három bajnoki pontot.

Nem indult unalmasan a találkozó. Mindkét oldalon bőséggel akadtak helyzetek, Bárány Donát is ziccerbe került, a vendégek kapujánál Zsótér veszélyeztetett, de a Debrecen részéről Dzsudzsák Balázs is próbálkozott távolról – egészen keveset tévedve. Gól azonban egyelőre nem esett az első félidő első felében. A VAR-nak is jócskán akadt dolga, azonban két videózás után egyszer sem ítéltek büntetőt a játékvezető segédjei. Folytatódott az oda-vissza csatározás, a debreceni szélek nagy iramot diktáltak védőiknek, ám enyhén szólva nem volt Bévárdi Zsomborék segítségére a katasztrofális talaj. Már úgy tűnt, hogy a Széktói Stadionban a szünetben gól nélkül vonulnak pihenőre a felek, amikor Kusnyír Erik labdája érkezett jobbról. Bárány pontosan nyúlt bele, Szécsi Márk elé készítve, aki életerős bombával helyezett a bal felsőbe: félidőben 1-0 volt az állás a DVSC javára.

A fordulást követően tempót váltottak a hazaiak. Fontos szerep hárult Megyeri Balázsra is, aki mind védte kapuját, mind pedig látványos és elegáns cselekkel csapta be az őt letámadó ellenfél játékosokat. Tíz perc elteltével Májer ugrott ki, de ziccerből az oldalhálót lőtte telibe jobbról. Ekkor kissé megakadtak a támadások, érdemben egyik félnek sem sikerült kapu elé játszania magát. A 74. percben aztán kissé másféle esemény borzolta a kedélyeket, hiszen Szécsi és Leoni kezdett kisebb kakasviadalba, amiért villant is a sárga. Hat perc sem telt el a közjátékot követően, amikor a hosszú kihagyás után visszatérő kecskeméti közönségkedvenc, Banó-Szabó lőtt keresztbe az ötösről, Romancsuk pedig csak próbálkozni tudott a hárítással, Megyerinek sem volt esélye: 1-1. A találkozó hajrájában Majdevac előtt adódott nagy helyzet, a debreceni azonban a kiugró kapust találta el közvetlen közelről. Újabb gól már nem született, 1-1 lett a végeredmény.

Nem sikerült tehát 3 bajnoki pontról dönteni, így egyetlen egységgel lett gazdagabb a DVSC, amely így 25 ponttal vonul téli pihenőre. A februári folytatás pedig kifejezetten mozgalmas lesz, hiszen az év második hónapjában hatszor szerepel majd a Blagojevics-csapat. Ebből ötször bajnokin, kezdésképp a Nagyerdőn keleti derbin a Diósgyőr ellen, valamint kétszer is hazai pályán fogadja a Ferencváros együttesét – egyszer bajnokin, egyszer a Magyar Kupában.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.