Campus: zakatolt a nagyerdei zenevonat

Rekordszámú érdeklődő, 118 ezer látogató a négy nap alatt  Fotó: Campus Fesztivál Official

Újabb sikeres és emlékezetes Campus Fesztivál fejeződött be vasárnap reggelre – a bulizók legnagyobb bánatára. A Campuson ezúttal sem maradtak el a rekordok, de nyitva hagyott kérdésekben sem volt hiány.

A szerdai nulladik nap alapvetően a magyar könnyűzenei elitről szólt, amolyan kellemesen hangos bemelegítés jelleggel. A fiatalokon túl a szervezők előszeretettel gondoltak a családokra is, illetve mondhatni, minden generációra. Nem csupán a színpadok felhozatalát tekintve, hanem a kísérőprogramokkal, így az Egyetem tér tudományos-ismeretterjesztő faházaival, a családosoknak szó gyerekligettel, illetve a „biztonságos fesztivál” jelleggel. Ez utóbbi a különböző egészségügyi és eszközhasználati, bulizási protokollszabályokat, tanácsokat vonultatta fel. A folytatásban színre lépett Robin Schulz. A csütörtöki nap egyértelműen legnagyobb várományosa volt ő. A maga közönségét pedig többek között a Halott Pénz és a Margaret Island is elkápráztatta.

A legnagyobb meglepetést mégis a péntek hozta el, amikor is a meteorológiai szolgálatok esőt jeleztek. A hivatalosan második fesztiválnapra azonban minden jegy elkelt. Robbantotta is a színpadot Krúbi, aki véleményét egy pillanatig nem rejtette véka alá, megérkezett Dzsúdló, Azahriah, zúzott a Tankcsapda, és a debreceni színpadra állt az electroswing műfajának ikonja, Parov Stelar is. Az időjárás nem volt végig kegyes, bármennyire élt is mindenkiben a remény. A HALL bejáratát be kellett zárni, kitenni a „megtelt” táblát, a bulizók ugyanis az egyetlen teljesen fedett helyet találták meg az épületben, és a Nagyerdei Stadion árkádjai alá tömörültek. Az ijesztő viszonyokból aztán végül csupán éji futó zápor lett, a fesztiválutcák pedig újra benépesültek. Mindez az óra szerint már szombaton történt.

Szombaton délután, július 22-én utoljára nyíltak meg a Campus kapui. Hogy még egyszer együtt bulizzon a tisztelt közönség. Például Beton.Hofi ütemeire, Zaz, a francia soulénekesnő dalaira. E nap egy kicsit a múltról, az örök legendákról is szólt, hiszen az Egyetem térre látogatott Karácsony János, a Víztornyot Bródy János töltötte meg, de Takáts Tamásék, Nagy Feró és Deák Bill Gyula is felléptek. Majka megtöltötte a nagyszínpadot. A nap egyik utolsó várományosa ATB volt, aki igen intenzív bulit varázsolt a Metal Sheet Beat Stage elé, majd Metzker Viktória is a pult mögé állt. Mire pedig a nap elkezdett feljönni, a színpadok is elcsendesültek, a fesztiválozók és a Campus egy esztendőre ismét elbúcsúztak egymástól. Kevesebb mint egy év múlva, 2024-ben viszont folytatjuk!

Barna Marci


Rekordok fesztiválja

A fesztivál végeztével, vasárnap délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás, csaknem ötszázan dolgoznak a terület helyreállításán.

Minden eddiginél több rekordszámot is hozott az idei Campus. Egy teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát.

A péntek a fesztivál történetétek legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel teltházas nézőtér előtt a nagyszínpadon.

A Campuson továbbra is a zenéé volt a főszerep.

„A kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén.”- mondta Süli András programigazgató. „A tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és dj lépett fel. Idén tíz külföldi produkciót köszönthettünk a színpadainkon, köztük olyanokat, mint ZAZ, Parov Stelar és ATB. Külön öröm volt, hogy a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János, Deák Bill Gyula és Nagy Feró.”

Az idei Campuson mintegy 2700 közreműködő dolgozott, ebből kettőszázhatvanan álltak a pultokban, és majdnem háromszázan feleltek a közönség biztonságáért, volt 0-24 órás orvosi és mentőügyelet.

A szervezők évről évre fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást is. Ennek eredménye, hogy idén még több pénzt sikerült jótékony célra összegyűjteni.

„A Campus nyitófogadásán a VIP vendégek jóvoltából több mint 11,6 millió forint támogatás gyűlt össze, a fesztivál egyik partnere a Tranzit-Ker Zrt. pedig további egymillió forinttal támogatta a kezdeményezésünket.” - nyilatkozta Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Kft. másik ügyvezetője.

„Az így befolyt összeget a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi István Alapítvány és a Debreceni Karitatív Testület számára ajánlottunk fel.”

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.