Campus: Finálét csak stílusosan

Akon a gömbben

Kétségkívül AKON showja robbantotta fel a Campust a fesztivál zárónapján.

Ahogy azt már megszoktuk, kora délutántól özönlöttek a fesztiválozók a Nagyerdőre, hogy még egy utolsót bulizzanak a 11. Campus Fesztiválon. Az Egyetem Téren Zacher Gábor toxikológus orvos beszélt a 21. század elektronikus, virtuális, online világáról és annak lelki hatásairól, majd a megdöbbentő hangulatú előadást Dumaszínház oldotta. 17,30-tól a Margaret Island lépett fel az NI Nagyszínpadon, majd a Vad Fruttik. A Continentalon az Intim Torna Illegál zúzott hatalmas rajongótábor előtt. A kisebb színpadokon népzene, könnyű rock és ezúttal dzsessz is volt. Ahogy egyre esteledett és közeledett a célegyenes, Ákos lépett az NI Nagyszínpadra. Az Ákos 50 elnevezésű koncert hozta a kötelezőt és ezrek hallgatták és énekelték a legnagyobb Ákos dalokat.

22,40-kor elérkezett a legnagyobb sztárként várt rap, r&b, populáris legenda, AKON. Lazább, alapvetően kevésbé ismert zenékkel indított, de a zenék között a koncert alatt kötelezővé vált a „HUNGARY, MAKE SOME NOISE!” (Magyarország, csinálj zajt!) kiáltás. A zenék közötti kiáltás éneklésbe csapott, amikor elindultak a „Lonely” , a „Smack that” és a „Right now” nyitóhangjai. Ahogy közeledtünk a koncert végéhez, AKON, a maszkos, nagyszakállú dj-jével kooperálva a színpad elejére tett vizeket felbontotta és lelocsolta a színpadon lévő összes zenészt, segédet, aztán a vizesflakonokat (ahogy előzőleg már a pólóját is) kidobálta a közönségnek. A show csúcspontját a koncert vége hozta el, amikor AKON egy óriásbuborékba zárva gurult a közönségben, majd egy zenésztársát köszöntötte születésnapján. Leleményes magyar módra az ezreket számláló nézősereg, miután angolul énekelt, magyarul is elénekelte a „Boldog szülinapot” című dalt.

Éjfélkor a Riskán egy igazi különlegesség zárta az élőzenés fellépők sorát: Korda György és Balázs Klári köszöntötte az érdeklődőket. Ezt követően hajnalig dj-k buliztak a fiatalokkal és idősekkel egyaránt.

marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.