Weöres Sándor, Szabó Magda és Ranschburg Jenő a Lélekpillangó-díj jelöltjei

 Budapest, 2014. január 14., kedd (MTI) - Weöres Sándor költő, Szabó Magda író és Ranschburg Jenő pszichológus szerepel a Lélekpillangó elnevezésű, posztumusz életműdíj várományosai között. A jótékonysági programmal összekapcsolt akció bevételét a díjazott életművének gondozására fordítják.

 

    Az életműdíj és a hozzá kapcsolódó program célja, hogy segítsen megtalálni, felismerni és életben tartani azoknak az embereknek a kezdeményezéseit, illetve szellemiségét, akik munkásságukkal haláluk után is hozzájárulnak az emberek személyiségfejlődéséhez - közölték a program szervezői az MTI-vel.

    Szabó Magda íróra, Ranschburg Jenő pszichológusra és Weöres Sándor költőre április elsejéig lehet szavazni a www.lelekpillango.hu weboldalon. 

    A felajánlásokból összegyűlt, a korábbi évek tapasztalatai szerint milliós nagyságrendű adományt, a legtöbb voksot kapó jelölt hagyatékának gondozására ajánlja fel a nonprofit szervezet az örökösöknek.

    Tavaly Szepes Mária, tavaly előtt Popper Péter nyerte az elismerést. A Lélekpillangó-díjjal járó pénzösszeg hozzájárult, hogy Szepes Mária munkásságát bemutató és kutatható emlékszoba nyíljon, Popper Péter esetében pedig a pszichológus előadásainak felvételeit digitalizálták a csaknem egymillió forintos adományból - közölték a szervezők


MTI 2014. január 14., kedd 16:00

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.