Választás 2014 - A Jobbik kiterjesztené a családi adókedvezményt

Budapest, 2014. április 4., péntek (MTI) - A Jobbik a második és a negyedik gyermeknél is a családi adókedvezmény mértékének emelését tervezi kormányra kerülése esetén.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, erre azért van szükség, mert a családok többsége ma csak egy gyermeket vállal, és a második gyermek megszületése nehézséget jelent. Hozzátette: ugyanakkor a háromgyermekes modellt sem lehet plafonnak tekinteni, ma már a népességfogyás mértéke miatt minden szülőképes nőnek négy gyermeket kellene vállalnia.

A Jobbik bevezetné a testvérkedvezményt olyan területeken, ahol jelenleg ez csak a háromgyermekeseknek jár. A szóvivő példaként említette az utazási kedvezményt, ahol a nagycsaládosoknak 90 százalékos kedvezményt biztosítanak, a kétgyermekeseknek viszont semmilyen támogatás nem jár. Kitért a táborozásra és a közétkeztetés ingyenes igénybevételére is.

Megismételte a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának 5 százalékra csökkentésére vonatkozó tervüket.

Az intézkedések fedezetét firtató kérdésre Dúró Dóra azt mondta: a rendelkezésre álló költségvetési forrásokat a gazdasági programjuk tartalmazza. Az államadósság újratárgyalásával és a korrupció visszaszorításával évi több 100 milliárd forintot lehetne megspórolni, emellett a Jobbik munkahely-teremtési terve is az adóbevételek növelését eredményezné - mondta a szóvivő.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.