Új edző, régi gondok

Érthetetlen Dzsudzsák Balázs számára is  Fotó: dvsc.hu

Az újpesti vereség után hazai környezetben sem tudott nyerni az immáron Joan Carillo irányította DVSC. A hajdúságiak a Paks ellen végeztek 1-1-re október 28-án.

A kiesőzóna fenyegető közelsége miatt győzelmi kényszerben futottak ki a piros-fehérek a Nagyerdei Stadion gyepére, az arénában összesereglő cívis drukkerek pedig okkal bíztak kedvenceik sikerében, nem utolsósorban egy látványos és gólgazdag összecsapásban, tekintve, hogy az élvonalbeli mezőny két leggólerősebb együttese nézett farkasszemet egymással.

Ennek megfelelően lüktető iramban indult a meccs, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, mígnem Ugrai Roland ugrott ki egy hosszú indítást követően, majd a kapust ügyes csellel kibillentve a hálóba passzolt: 1-0! Bognár György tanítványai persze nem hagyták annyiban, s több ígéretes lehetőséggel jelezték, hogy nem mondtak le az egyenlítésről. Két jókötésű támadójuk, Böde Dániel és Ádám Martin sok bonyodalmat okozott a bizonytalan hajdúsági védelemnek, végül a játékrész hosszabbításában utóbbi be is talált Gróf Dávidnak, így a játék képe alapján reálisnak mondható döntetlennel vonulhattak szusszanni a csapatok.

A folytatás jó ideig eseménytelenül csordogált, egyhangúságát egy-egy kósza próbálkozás megtörte ugyan, de nehezen tudtuk volna elképzelni, hogy dűlőre jutnak a felek. Nem is jutottak, noha a véghajrában adódott egy-egy ígéretes lövőhelyzete Dzsudzsák Balázséknak, de Baráth Péter és David Babunski sem járt sikerrel: 1-1 a vége!

A Loki így továbbra is egyetlen ponttal előzi meg a kiesőhelyen szerénykedő Gyirmót együttesét, jövő héten pedig Zalaegerszegre látogatva kísérelheti meg pozíciója bebiztosítását.

OTP Bank Liga, 14. forduló.

DVSC-Paks 1-1 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 2433 néző. Vezette: Bognár T.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Pávkovics (Szujó, 71.), Deslandes, Ferenczi – Dzsudzsák, Baráth P., Varga J., Bódi (Babunski, 85.)- Ugrai (Soltész, 85.), Németh K. (Sós, 68.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Paks: Rácz – Kinyik, Tamás O., Szabó J. – Sajbán M., Windecker, Balogh B. (Osváth, 74.), Bognár I., Medgyes (Lencsér, 58.) – Böde (Nagy R., 58.), Ádám (Pethő, 84.). Vezetőedző: Bognár György.

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.