„Tájol” a Csokonai Színház

Jelenet a darabból

Hat alkalommal vendégszerepel Szatmárnémetiben az Istent a falra festeni című előadással a debreceni Csokonai Színház május 15. és 23. között.

A két színház közötti korábbi megállapodás szerint A Mester és Margarita utazott volna Erdélybe, de a szatmárnémeti színház felújítási munkálatai miatt a Bulgakov-darab díszleteinek beépítésére nem adottak a technikai feltételek. Ezért esett a választás Mészáros Tibor Istent a falra festeni című kocsmadrámájára, melyet Tar Sándor novellái ihlettek. Ez az előadás szerepel a Budapesti Nyári Fesztivál szezonnyitó Színházi Szemléje versenyprogramjában is a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A két színház közötti bérletcserés rendszer ebben az évadban indult, mindkét társulat hét alkalommal lép színpadra a vendégjáték-sorozat keretében. Az együttműködésnek volt előzménye. Két évvel ezelőtt a szatmáriak Világjobbítók című darabja meghívást kapott a Deszka Fesztiválra, majd a tavalyi évadban a debreceniek és a szatmárnémetiek is egy-egy alkalommal játszottak a vendégfogadó intézményben. Ősszel – már a bérletcsere keretében – a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata hét alkalommal mutatta be a Rokonok című darabot Debrecenben, míg a magyarországi színház egy alkalommal játszotta Szatmárnémetiben az Iokaszté királyné című előadását.

Bessenyei Gedő István, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának művészeti igazgatója az MTI-nek azt mondta: a Csokonai Színház szakmai rangja indokolja részükről azt a törekvést, hogy keresik az együttműködési lehetőséget.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.