Nem tudott nyerni, de pontot szerzett a Vasutas

Nem sikerült egyik csapatnak sem felülkerekednie a másikon  Fotó:  Mosonmagyaróvári Kézilabda Club

Mosonmagyaróváron lépett pályára vasárnap este a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata. A legutóbbi két szezon bronzérmese számára egyaránt fontos volt, hogy győzelmet arasson, hiszen az idei bajnokságban is hatalmas csata alakulhat még ki, hogy ki érjen oda a harmadik pozícióba.

Az UFM Arénában nem sokkal a Debrecenben vívott Loki–Fradi rangadó lefújása után kezdődött a kéziderbi. A csapatok fej-fej mellett harcoltak egymással, többször is átkerült a vezetés a vendéglátóktól a hajdúságiakhoz, majd vissza, de érdemben egyik fél sem tudott előnybe kerülni. Az első félidőben a fizikális, agilis kézilabda miatt többször emberhátrányban kényszerült játszani Szilágyi Zoltán debreceni alakulata, de a Móvárnak ezt nem sikerült kihasználnia. A héten betegeskedő Vámos Petra az egészségügyi problémáktól függetlenül is bátran játszott. A kapusok azonban egyik oldalon sem brillíroztak. A szünetben 16-15 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően Catherine Gabriel bravúros hárításai után ismét a DVSC Schaeffler birtokolta a vezetést, amit annak fényében annál nehezebb volt megtartani, hogy sorozatban érkeztek a kétperces kiállítások a piros-fehérek ellen. Gyurka János tanítványai az első félidőhöz képest sokkal bátortalanabbul kézilabdáztak, Tóth Gabrielláék mégis könnyedén tudtak tapadni a cívisvárosiakra, és egyenlítettek.

A találkozó hajrájában mindkét gárda próbálta eldönteni a találkozót egy esetleges védés-gyorsindítás kombinációval, hátha sikerül nagyobb előnyt kovácsolni, a végjáték mégis kiélezettre sikerült. A Debrecen átlövésekkel és betörésekkel operált, előbbi kísérletekbe azonban több hiba csúszott, így a kapu mögötti védőhálóval többször találkozott a labda, mint a gólt jelentő hálóval. A végeredmény 28-28 lett. Ezzel az egy bajnoki ponttal a DVSC Schaeffler már nem százszázalékos a Mosonmagyaróvár otthonában, veretlenségét azonban továbbra is megőrizte az UFM Arénában.

A bajnokságot hazai pályán folytatják majd Vámos Míráék. Március 10-én, pénteken az otthon a Lokit váratlanul legyőző Budaörs tesz látogatást a Hódosban.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.