Nem sok hiányzott a győzelemhez

Vantara-Kelemen Éva és Lotte Grigel gólöröme  Fotó: dvsckezilabda.hu

Lejátszotta szezonbéli utolsó mérkőzését a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapata. Köstner Vilmos tanítványai Vácon léptek pályára, és kis híján ponttal gazdagodtak a rendkívül látványos, támadójátékot hozó mérkőzésen.

Tét nélkül, a biztos hatodik helyezés tudatában lépett pályára a negyedik helyre pályázó váciak otthonában a Loki. Ennek megfelelően élesebben kezdtek a hazaiak, gyors egymásutánban három találatot helyeztek el Oguntoye Viktória kapujában. Ezzel szemben az első debreceni találatra több mint három percet kellett várni, ekkor Tóvizi fordult be egy remek bejátszással, és tökéletesen pattintott a világbajnok Arenhart hálójába (3-1).

Az első tíz perc debreceni oldalon egyértelműen Bordás Rékáé volt: az ifjú beállót nem igazán tudta tartani a váci védőfal, ennek köszönhetően Réka három lövésből három gólt ért el, ráadásul ebből kettő is egyenlítést ért (6-6). Szilágyi Zoltán csapata ettől nem ijedt meg, s folyamatosan magához ragadta a kezdeményezést. A fiatalságot képviselő Kácsor Gréta-Lakatos Rita páros mellett az Arenhart és Dijana Jovetic fémjelezte rutinosabb vonal is érzékeltette jelenlétét, előbbi fontos védésekkel, utóbbi pedig pontos lövésekkel.

A játékrész derekán újfent komolyabb előnyt épített ki a hazai gárda (15-11), a fokozatosan feljavuló Jeca Despotovic vezérletével azonban tartotta a lépést a Vasutas. A Kovács Anna helyére érkező Anna Punko is megkínálta párszor a sarkokat, a megszokottnál többet hibázó Vantara-Kelemen Évát pedig Szabó Panna váltotta a balszélen. A fiatal játékos a tőle megszokott lelkesedésen felül ezúttal támadásban is sikerrel járt, miután egy remekül kidolgozott akció végén küldte léc alá a labdát.

Az utolsó szó a junior-világbajnok Szabó Kittié volt, aki találatával beállította a 18-17-es félidei eredményt.

Nem tűnt tehát reménytelennek a helyzet cívisvárosi szempontból, Despotovic rögtön a játékrész elején ki is egyenlítette a minimális hátrányt. Ekkor azonban ismét váci percek következtek: szinte pillanatok alatt léptek meg négy egységgel (23-19).

A 41. percben Madalina Zamfirescu pontozódott ki utolsó DVSC-meccsén. Az esethez csak annyit, hogy a román játékos egyáltalán nem játszott durván, de az átlagosnál talán nagyobbakat homorító váciak színészteljesítményét valamiért hatvan percen keresztül képes volt tolerálni a Horváth-Marton bírópáros. Teljesítményüket talán az a jelenetsor tükrözte leghívebben, amikor egy lécen csattanó, majd tetőszerkezetig felpattanó, és azt el is érő váci próbálkozásnál visszakapták a labdát a hazaiak.

Hogy sok mindenről dönthet az eset, abban biztosak lehettünk, hiszen Köstner Vilmos tanítványai az időnkénti leszakadások ellenére is meccsben voltak, és ugyan egyszer sem vezettek, pontszerzésük abszolút benne volt a játékban.

Az utolsó negyedórában Szabó Dóra váltotta az újfent gyenge napot kifogó Oguntoye Viktóriát a debreceni kapuban. Be is mutatott pár bravúrt a hajrában, és kis túlzással, ponthoz segítette hozzá az együttest. Ám hiába hárította az utolsó másodpercekben nemrég felépülő válogatottbeli csapattársa, Kuczora Csenge hétméteresét, a kipattanót már értékesítette az átlövő.

A Dunaújvárosi Kohász elleni meccsel ellentétben ezúttal már nem maradt idő az ellencsapásra. A DVSC egy góllal kikapott, ettől függetlenül emelt fővel búcsúzhatott a 2018/19-es bajnoki kiírástól. Elvégre legfontosabb célkitűzését, a minden valószínűség szerint nemzetközi kupaindulásra feljogosító hatodik helyet elérte a csapat, amiért minden gratulációt megérdemelnek a lányok. No, meg persze, vezetőedzőjük, Köstner Vilmos is, aki eredményesen szedte ráncba a gárdát, és egy-egy meccstől eltekintve szép és eredményes tavaszt produkált a lokista hölgyekkel.

Most csaknem három hónapnyi szünet következik, ám ebben az időszakban sem maradunk (debreceni érdekeltségű) kézilabda nélkül: Tóvizi Petra az Ausztria elleni vb-selejtezőre készülő A-válogatottban, míg Bordás Réka a tartalékok között bizonyíthat. Júliusban pedig U19-es Európa-bajnokságot rendeznek Győrben, és bizony jó esély van arra, hogy ezúttal is több DVSC-játékosnak szoríthatunk majd Golovin Vlagyimir csapatában.

Tóth Sándor

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.