Nem keresett a méz - kampány indul

Sokféle felhasználási lehetőséget nyújt

Novemberben kezdődik és három hónapon át tart majd a magyar mézfogyasztás népszerűsítésére irányuló kampány.

Hiába hungarikum, a világon elismert termék a magyar akácméz, itthon még mindig keveset fogyasztunk belőle. Meg sem közelítjük a környező országok felhasználásait, ezért nagy a mézexportunk. Az Európai Unió egyik legnagyobb méhészeti tagállama vagyunk. Mivel a mézet nem szokták reklámozni, a kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a kiváló minőségű hazai termelői mézre, tudatos fogyasztására, illetve a termelőktől való közvetlen vásárlására.

A méz az egyik legrégebbi, természetes és gyógyhatású kincsünk. Évezredek óta a házi patikák szerves része is. Kívül-belül gyógyít. Baktériumölő, tele van hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Nyugtató hatású energiaforrás. Azonkívül jót tesz az emésztésnek, vértisztító, serkenti a vérkeringést, vérnyomáscsökkentő, immunerősítő. Még kisebb sérülések, sebek is bekenhetők vele a regenerálódáshoz.

A kozmetikai ipar is előszeretettel alkalmazza. Bár cukorbetegeknek nem ajánlott, egészséges embereknek is elég egyszerre keveset (például kávéskanálnyit) használni, fogyasztani, de azt érdemes rendszeresen, naponta.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.