Kósa Lajos: Brüsszelben mutatják be a debreceni fejlesztéseket

Debrecen, 2014. január 25., szombat (MTI) - Az utóbbi évek fejlesztéseit dokumentáló fotókiállítással mutatkozik be Debrecen az Európai Parlament Antall Józsefről elnevezett épületszárnyában - jelezte a város fideszes polgármestere szombaton sajtótájékoztatón.

 

    Kósa Lajos elmondta: Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő kezdeményezésére kapott bemutatkozási lehetőséget a Debrecen az Európai Parlamentben. A Debreceni Fotóklub pályázati anyagát viszik Brüsszelbe, amely 20 tablón mutatja be a belváros uniós pályázattal megvalósult rehabilitációjának eredményeit. A fotók egyebek mellett a látogatók elé tárják a már megvalósult fejlesztéseket: a Református Nagytemplom mögötti emlékkertet, a megújult belvárosi közösségi házat, az átalakult Hal-közt és a belvárosi sétálóövezetet, valamint a fejlesztések következő ütemeként a Csokonai Színház felújítási és a Csapó utcai sétálóövezet bővítési tervét - sorolta a polgármester.

    Kósa Lajos beszámolt arról is, hogy ő és helyettese, Papp László stratégiai fejlesztésekért felelős alpolgármester hétfőn részt vesznek az EP néppárti frakciójának ülésén, ahol fejlesztési kérdésekről lesz szó, valamint két további, az Európai Unió fejlesztési programjával foglalkozó tanácskozáson.

    A Debrecent bemutató fotókiállítást kedden nyitják meg, és várhatón májusig lesz látható az EP Antall József épületszárnyában - közölte Kósa Lajos.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.