Katasztrofális játék, súlyos vereség Dániában

Szilágyi Zoltán okkal szomorú  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler női kézilabdázói a dán Nyköbing otthonában vendégszerepeltek az EHF Európa Ligában. A bizonytalan Lokit már a meccs elején megfogták a hazaiak, és nagyarányú győzelemmel értek oda a C-csoport tabelláján a piros-fehérekhez.

Hazai pályán a dánokkal kezdett a csoportkörben a Vasutas, és győzelemmel magabiztos nemzetközi nyitányt produkált a Debrecen. Ezúttal azonban több tényező is nehezítette a Loki dolgát. Hornyák Dóra és Jovovity Jovana mellett Bordás Réka sem állt Szilágyi Zoltán rendelkezésére, ez pedig jócskán éreztettet magát a játékon. Pozitívum lehetett azonban, hogy az apró csarnok még apróbb vendégszektorát teljesen megtöltötték a debreceni fanatikusok. A meccsen végig méltó ellenfelei voltak a lelátón a teltházas hazai közönségnek. Nem úgy a lányok a pályán…

A hajdúságiak akár a továbbjutás kérdését is lezárhatták volna egy győzelemmel, döntetlennel pedig saját kezében tarthatta volna a sorsát. A találkozó 3-0-s hazai rohammal kezdődött. A DVSC Schaeffler védekezése laza volt, könnyedén áttörték a hazaiak. Támadásban ugyancsak nehézkesen zakatolt a Lokomotív. Beálló poszton ráadásul Füzi-Tóvizi Petra egyedül maradt Bordás sérülése miatt, az első félidőben pedig a fiatal játékos a rá nehezedő hatalmas nyomáson túl két kettőperces kiállítást is begyűjtött, így jócskán vissza kellett fognia magát a védekezést illetően. Többnyire átlövésekre alapozott a Debrecen, Planéta Szimonetta és Kácsor Gréta is megvillant néhányszor, a vendégek legjobbja pedig a kapus Catherine Gabriel volt, aki mintegy szépségtapaszként bravúros védésekkel jelentkezett be. A Nyköbing azonban folyamatosan építette előnyét a lassan, akadozva támadást építő Lokival szemben. Látványos szélsőbefutásokkal próbált operálni a piros-fehér alakulat, Szilágyi-mester pedig a kétirányítós játékot is megpróbálta, sajnos eredménytelenül. A játékvezetők ráadásul következetesen határozottak voltak, és hiába végződött jó néhány akció góllal, szabálytalanság miatt mégis visszafújták. Az első játékrész végén 14-10 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után sem javult a vendégek játéka, a szinte valamennyi játékosát gólszerzőként felvonultató Nyköbing pedig kihasználta a Loki fáradtságát, bizonytalanságát. A különbség tovább nőtt, Anca Giegerich beállt a kapuba, de csupán sovány vigaszra voltak elegendőek a hajrában bemutatott hibátlan védései. A vége a Loki egyik valaha volt legnagyobb nemzetközi vereségét hozta, 34-22-es győzelmének a Nyköbing örülhetett - mondjuk ki, megérdemelten, hiszen tulajdonképpen az egész meccsen csupán a vendéglátók teljesítettek nemzetközi szereplő csapathoz méltóan. No meg persze a debreceni szurkolók.

Szilágyi Zoltán csapata számára sűrű hét következik. Szerdán a Dunaújváros ellen lépnek pályára Vámos Míráék a Hódosban, vasárnap pedig az utolsó európai csoportmeccs következik. Ez utóbbi összecsapáson a Podravka érkezik a cívisvárosba, egy győzelem esetén azonban akkor lehetne igazán örülni, ha a norvég Sola megtenné a szívességet a Loki számára, hogy legyőzi az immár hatpontos dánokat.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.