Kertész Mihály terem az Apolló moziban

Kertész Mihály Oscar-díjas rendezőről nevezték el a 103 éves debreceni Apolló mozi nagytermét kedden, a digitális átállás ünnepélyes záróeseménye keretében.

Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere felidézte, hogy 1912-ben nyitotta meg kapuit az Apolló Mozgószínház.

Az Apolló mozit a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2004 óta üzemelteti. A filmszínház 2005 óta tagja az Europa Cinemas nemzetközi hálózatnak.

A digitális technológiára való teljes átállásra 2012-ben kapott lehetőséget az Apolló mozi, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kiírta a projektorpályázatot az art mozik számára. Az eredményes pályázatoknak köszönhetően három ütemben korszerűsítették a vetítési technikát.

Az Apolló mozi ma alkalmas bármilyen film levetítésére, moziként szórakoztat, art moziként elgondolkodtat - hangoztatta Komolay Szabolcs.

Felidézte, hogy a mozi első termét Deésy Alfrédról, a mozi kialakítójáról és első igazgatójáról nevezték el, a második terem Soós Imre, a Debrecenhez is sok szállal kötődő színész nevét vette fel, a harmadik, 176 férőhelyes nagyterem pedig Kertész Mihályról, a Casablanca rendezőjéről kapta a nevét.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.