Jó képek, jó helyen, jó tanulóktól

Nagy Gábor megnyitója

Sajnos, arra halad a világ, hogy egyre kevesebb a szakmájához jól értő fényképész, akiből jó fotós, fotóriporter lehet. Egy amerikai laptól nemrég több tucat fotóriportert bocsátottak el, helyettük pedig „okostelefonokat” adtak az író újságíróknak, pótlandó a fotós szakembereket. A minőségi pótlás persze soha nem történik meg! Nagy Gábor fotóriporter, fotós tanár gondolatai voltak ezek azon a kiállításon, amely február 11-én nyílt a Méliusz könyvtárban.

A kiállítók a kiváló képzéseiről közismert Görög Demeter Szakképző Iskola diákjai voltak, fotóriporter-újságíró szakot fejeztek be az elmúlt tanévben. A megismerésre érdemes kiállításon csaknem félszáz alkotás látható, igen jó újságcímlap tervtől a megrázó portréig.

Nagy Gábor szerint a kiállított képek ugyan sokszor ki vannak szakítva egy 10-12 részes fotóriportból, mégis érdekesek, értékesek tudtak maradni.

Az esemény különlegessége volt, hogy énekekkel keretezte a megnyitót Dzsudzsák Alexandra „2013. Debrecen legjobb női hangja”, aki maga is kiállítóként, Görög Demeteres tanulóként szerepelt a tárlaton.

B.A.  

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.