Harminc percnyi szárnyalás – fontos diadal

Taktikai megbeszélés Szilágyi Zoltán vezetésével  Fotó: dvsckezilabda.hu

Nemzetközi megmérettetések szorításában sem állt meg az élet a DVSC-Schaeffler háza táján. Szilágyi Zoltán tanítványai bajnoki mérkőzésen látták vendégül a Dunaújvárost november 17-én.

A találkozó fontosságának megfelelően kezdett, s már az első pillanattól rohamléptekben vetette magát csatába a DVSC: a gólok sorát az ifjú Petrus Mirtill duplája nyitotta, amelyre ugyan érkezett egy dunaújvárosi válasz, a harmadik és negyedik perc között alig győzte kapkodni a fejét a publikum, ekkor Vámos Petra kétszer, Mariana Costa pedig egyszer köszönt be. A Vasutas páratlan sebességére és lelkesedésére a vendégek mestere, Vágó Attila időkéréssel kívánt reagálni, ám ekkor a közelmúlt csalódást keltő cívisvárosi fellépései ellenére sem tűnt valószínűnek, hogy képes lesz megfékezni a piros-fehéreket. Pedig így történt: a folytatásban gyorsan zárkózott a Kohász, majd klasszikus, női meccseken cseppet sem szokatlan adok-kapok vette kezdetét. A staféta ugyan mindvégig a hazaiak kezében volt, de hiába vezettek a félidő végéhez közelítve négy góllal is, a szünetet jelző sípszó pillanatában mindösszesen egy találatnyi maradt az előnyből, köszönhetően többek között az öt lövését kivétel nélkül értékesítő Szalai Babett bátor és agilis játékának, meg persze debreceni védősor meglehetősen halovány teljesítményének.

Mi második félidős csapat vagyunk!" - kacsintottunk össze reményteljesen néhány szurkolótársammal a napokkal korábbi EHF-meccs szünetében, őszintén bízva abban, hogy a Loki hagyományosan erős második harminc percével fel tudja őrölni román ellenfelét. Akkor nem sikerült, nem úgy most! A fordulást követő első hajdúsági akciók újra kellő sebességet, precizitást és magabiztosságot hordoztak magukban. Jöttek a gólok, már-már futószalagon, összeállt a hátsó alakzat, majd a viszonylag megnyugtató előnyből ügyesen és könnyedén építkezett az együttes: Szabó Nina és Bordás Réka fontos gólokat szerzett, míg Anca Giegerich a gólvonalon tett hozzá olyasfajta többletet, amelynek köszönhetően a második felvonás nagy részében már csak az egyik gárda sziporkázott. Lényegi kérdés nem maradt, amikor Csernyánszki Liliána rá oly jellemző vagánysággal kapuba vágta csapata utolsó találatát, ami egyben azt is jelentette, hogy hazai részről valamennyi pályára lépő mezőnyjátékos feliratkozott a góllövők sorába.

35-27-es sikerével a DVSC értékes pontokat szerzett, s visszalépett a győzelmi ösvényre a bajnokságban, és bár hiábavaló jóslatokba a világért sem bocsátkoznánk, talán nem túlzás kijelenteni, hogy hasonló formával a nemzetközi kupakaland is a győzelmi ösvényen íródhat tovább. Na persze, ebben sokat segíthet, ha Nagydisznódon a jól megszokott egy félidőnyi remeklést megduplázzák a lányok.

DVSC SCHAEFFLER-DUNAÚJVÁROSI KKA 35-27 (17-16)

Debrecen: Giegerich, Csapó Ky. (kapusok), Arany 1, Bordás 5, Costa 1, Csernyánszki 1, Hornyák 1, Jezsikava, Kovács 1, Petrus 3, Planéta 4 (3), Poczetnyik 1, Szabó 4, Tóvizi 5, Vámos M. 3, Vámos P. 5. Edző: Szilágyi Zoltán.

DKKA: Bartulovics, Hlogyik, Wéninger (kapusok), Borgyos 1, Bulath, Farkas 4 (1), Fodor N., Kazai 3, Kiss Cs., Krupják-Molnár, Kukucska, Matucza 3, Mrmolja 4, Polics 3, Szalai 6, Weistheitel 3. Edző: Vágó Attila.

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.