Győzelem a nemzetközi nyitányon

Loncar a gól után  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgói elkezdték nemzetközi szereplésüket. A Konferencia Liga második selejtezőkörében az örmény Alashkert otthonába látogatott a Vasutas csütörtökön. Gólnélküli első játékrészt követően szép akcióból szerzett vezetést a cívisvárosi alakulat, vezetését pedig végig megőrizte, és győzelemmel kezdett Európa porondján.

A csapat már kedden elutazott az európai kupaösszecsapásra. A tét a továbbjutás volt, amely estén a párharc győztesének ellenfele az osztrák Rapid Wien lesz majd. Annál inkább jelentős volt a cívisvárosiak számára ez a találkozó, illetve még inkább annak hazai visszavágója, mert ezek a Vasutas 99. és 100. nemzetközi mérkőzései. Ám az ünnep nem lehetett felhőtlen, hiszen egy csapat debreceni szurkoló repülőjáratát törölték Bécsben, így ők sajnálatos módon félúton ragadtak.

A Jerevánban vívott találkozót a piros-fehérek kezdték jobban, Dzsudzsák Balázs csapatkapitányként méltó vezérként lépett elő, és rögtön a találkozó elején bombázott, ám a nemzetközi porondra visszatérő klubikon egyelőre nem tudott betalálni, a kapufa „hárított”. Az örmények kapusa került középpontba a DVSC kísérleteinél, hiszen nem engedte portáját bevenni. A piros-fehérek magabiztosan vették be vendéglátóik területeit, ám a Blagojevics-csapatnak továbbra sem sikerült megtalálni a biztos utat a hálóig. Az első félidő hajrájában Ferenczi János ráadásul meg is sérült, a válogatott védő helyére pedig Romancsuk állt be kényszerű csere után. Negyvenöt plusz négy játékpercet követően nem esett gól a találkozón.

A folytatásban a Loki nyomásgyakorlása nem csökkent. Helyzetekkel kezdtek a vendégek, öt perccel a második félidő kezdő sípszóját követően pedig Dorian Babunski beadását követően Stefan Loncar vette le pontosan a labdát, majd okosan keresztbe lőtt, erre pedig már a hálóőr sem tudott reagálni. Megszerezte a vezetést a Debrecen. Az állás a mérkőzés utolsó negyedéig nem változott, bár a Srdjan Blagojevic vezette gárdának továbbra is megvoltak a lehetőségei, ám tovább nem tudta előnyét növelni. A mérkőzés hajrájában Megyeri Balázsnak is akadt dolga, ám az Alashkert nem tudott érdemben veszélyeztetni. Olyannyira nem, hogy a jelentős hosszabbításban is őrizte előnyét a Vasutas, majd 1-0 arányban megnyerve a mérkőzést nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Augusztus 3-án következik a Loki századik nemzetközi meccse, a visszavágó az Alashkert ellen a Nagyerdőn. Addig azonban még július 31-én is megmérkőzik a csapat, az ellenfél pedig az NBI nyitómeccsén a Mezőkövesd csapata lesz, Debrecenben.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.