A VDSZ elnöke szerint elbocsátások kezdődtek a rezsicsökkentés miatt

 Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) - A rezsicsökkentést okolta a közműszolgáltatóknál tapasztalt elbocsátások miatt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

    A rezsiharc áldozatai a szolgáltatók munkavállalói. Már megkezdődtek a költségcsökkentés miatti elbocsátások, az Égáz-Dégáz például 111 dolgozójától válik meg - mondta Székely Tamás. 

    A szolgáltatók megkezdték egyes funkcióik kiszervezését, ami újabb elbocsátással jár. További gond, hogy a beruházások elmaradása rontja a szolgáltatás színvonalát - tette hozzá az elnök. 

    Székely Tamás szerint a kormányzati kommunikáció a közvéleményt a szolgáltatók ellen hangolja, aminek következményeként romlott a lakosság fizetési fegyelme, és az emberek ellenségesen viselkednek a gázszolgáltatók munkatársaival szemben.   Amikor az állam többségi tulajdont szerez a gázszolgáltatókban, napirendre kerül a kollektív szerződések módosítása. Miután a jelenlegi szerződésekben a Munka törvénykönyvéhez képest többletjuttatások vannak, a szakszervezetek ragaszkodnak azok megőrzéséhez - tette hozzá.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.