Gyanús kulcstartók

A chipes kulcstartó

Az utóbbi napokban interneten levélben terjed a hír, mely szerint ismeretlenek kulcstartókat osztogatnak. Az egyik szülő gyermeke hazavitte és apjának megmutatta. A férfinak gyanús lett az egész, ezért a tartót szétszerelte, ha tudta volna. Végül szétfűrészelte. Megdöbbenésére egy chip került elő. (Fényképet is késztett róla.) Gyerekétől megtudta, egy teherautó vezetője osztogatta az autós szuvenírt. A levél szerint a kulcstartót ajándékozók feltűntek benzinkutaknál, áruházak parkolójában is. Autó márkás kulcstartók mellett más ajándéktárgyakat is osztogatnak.

Ebben a szűkmarkú világban feltűnő az ingyenesség. Hátsó szándékot sejtünk mögötte. A chipek gyanúnkat erősítik. Elképzelhető, hogy új bűnözői trükkről van szó, ugyanis a chipek nyomon követésre alkalmasak, azaz a kulcstulajdonosokról tudhatják, merre járnak, elhagyták-e otthonukat. Távollétük alatt pedig nyugodtan kirámolhatják a lakásukat, vihetik értékeiket.

A dolog szépséghibája, hogy a neten terjedő levelekből nem derül ki, konkrétan hol, milyen településeken, mikor osztogattak, történt-e az ajándékozáshoz köthető bűncselekmény. Ezért a Diszpolgár megkereste a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot. Az érdeklődésünkre Plásztán-Kopcsa Kamilla rendőrhadnagy szóvivő reagált. E-mailben elküldött válaszában közölte: a Debreceni Rendőrkapitányságon nem tudnak az esetről, bejelentés, feljelentés nem érkezett.

Reméljük megint csak egy interneten terjedő, eszement riogatásról van szó!. 

                                                                                     Somogyi Ferenc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.