Feri beindult

Az áprilisi országgyűlési választások után Szanyi Tibor, az MSZP megmondó embere letargikus hangulatban - a vereségüknek is köszönhetően - lakonikusan annyit közölt, hogy nem gondolta volna a Demokratikus Koalíció ilyetén sikerét, valószínű, hogy a szocik kudarca után „a Feri beindul”.

Szanyinak igaza lett. Elmehetne az egyik kereskedelmi csatorna ezoterikus, jós műsorába. A leégett MSZP még pénzt is kereshetne vele az emelt díjas telefonokkal.

Szóval visszatérve Ferire. Illetve bocsánat, Gyurcsány Ferencre. Tényleg nekiveselkedett.

Szerdán a kora esti órákban dugig telt Debrecenben a Kossuth utca elején lévő Pódium terem. Jutott a folyosóra is bőven a szimpatizánsokból, lehettek vagy négyszázan.

A DK elnöke örömmel konstatálta, hogy harmadjára jár a városban egy év alatt, és nőttön nő az érdeklődés fórumai iránt. Háromnegyed órás előadásában ostorozta a kormányzó pártokat, ahogyan azt egy ellenzéki politikusnak illik. Többször csattant fel a taps, a hangos éljenzés, a volt miniszterelnök pedig fürdött a sikerben. Sok újat nem tudhattunk meg, az utóbbi hetek általa begyakorolt mondatait viszont szóvirágokkal is ötvözte, a közönség legnagyobb megelégedésére.

Valljuk meg, ma ő az egyetlen politikus kis hazánkban, aki nem demagógiákkal szövi tele mondandóját, saját és pártja álláspontját a leghevesebb vehemenciával úgy tálalja, hogy pillanatok alatt magával húzza a hallgatóságot.

Feri beindult. Ez már kampány! Készülődés a feltehetően október ötödikén sorra kerülő önkormányzati választásokra, de minden bizonnyal 2018-ra is elkezdte a hangolódást.

Feri beindult. Nem érdekli - közölte - mit mond róla Kósa Lajos, nem érdekli, ha gyűlölik, fenntartja az őszödi beszédet, és tudja, hogy akkor és most is igaza volt és van. (Ismét zúgott a taps.)

Az őszi polgármester választással kapcsolatban megjegyezte, Debrecenben csak akkor lesz a Fidesznek alternatívája, ha a demokratikus ellenzék - a Jobbikot ebből kizárta – összefog, és egy jelöltet állít.

Nos, ez az, ami szerintünk nem valósul majd meg. A pletykák szerint ugyanis minden párt szeretne a húsos kukta közelébe kerülni, hogy amikor a szelepen kifúj a gőz, ők nyithassák ki először a fedőt.

A kiszivárogtatott hírek szerint a DK jelöltje a jelenleg is önkormányzati képviselő Varga Zoltán, az MSZP-nél többen ácsingóznak, köztük Juhászné Lévai Katalin, de az LMP, az Együtt PM és a többiek is ott akarnak lenni.

Mi lesz ebből? Marakodás.

A tegnap még lesajnált DK mára 10 százalék fölött áll. Mert Feri beindult!...

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.