Fejbe dobásért kiállítás, eltiltás

Egy korábbi meccs akciója a magyar lányokkal

Szerdán is nagyüzem volt a 21. junior női kézilabda világbajnokság két helyszínén: a Főnix, illetve a Hódos Imre csarnokban.

Vasárnap után  ismét pályára léptek a mieink. Háromezer néző előtt, két szerb hölgy bíráskodása mellett jól indult a derbi Portugália ellen. Az ibériaik az első fordulóban hétgólos vereséget szenvedtek Norvégiától, jogos volt tehát az elvárás magyar részről: be kell gyűjteni a két pontot.

Jól is indult, a nyolcadik percben már hét háromra vezettünk. Aztán hirtelen - senki sem tudja, miért - leblokkoltak lányaink. Eladott labdák, rossz passzok, pontatlan lövések jellemezték a következő fertály órát. Meg is lett a gyümölcse a kapkodásnak, igaz, savanyúra sikeredett. A 19. percben kiegyenlítettek a  piros-zöldek. Az ellenfél „feltámadását” segítette az is, hogy a hazaiak büntetőjénél Klujber Katrin fejbelőtte a portugál kapust. A balkáni bírók szándékosnak ítélték a dobást és piros lapot mutattak fel az első fordulóban, a braziloknak nyolc gólt dobó dunaújvárosi játékosnak. Ekkor igencsak zötykölődött a magyar vonat. két hetest is elhibáztunk, az átlövés pedig olyan ritka volt, mint Liszabonban a méteres hó. Még ezek ellenére is 13:11-es magyar vezetéssel vonultak az öltözőbe a lányok.

Aztán, hogy mi hangzott el a szünetben a falak között, az maradjon titok, de tény, hogy a második harminc percre sebességet váltottak a honiak. Szebbnél-szebb támadásokat vezettek, végig domináltak, eredményesek lettek a lerohanások és a portugálok is elfáradtak. Háfra Noémi végre kiszakította a gólzsákot, meg sem állt hét találatig, a kapuban az MTK-s Hlogyik Petra lehúzta a rolót, a védekezésben kemények lettek a csajok, mint a vídia. Így született meg a 33:20 arányú,  megérdemelt magyar győzelem.

Hír még, hogy az elefántcsontparti válogatott továbbra sem érkezett meg és már nem is fog. Törölte őket a nemzetközi szövetség, mérkőzéseiket minden egylet 10:0-ás gólkülönbséggel írhatja be magának. Emiatt a mieink csütörtökön nem játszanak, így elkönyvelhetik, hogy  három meccs után száz százalékosak. (Hivatalos bejelentés szerint az elefántcsontpartiak visszaléptek a csatától. – a szerk.)

Igaz a java most kezdődik majd. Szombaton kora délután, fél kettőkor Montenegro, majd vasárnap este hattól Norvégia következik. Főhet a feje a Golovin-Pignitzki edzőpárosnak, de a továbbjutásunk már biztos a csoportból.

Vlagyinir Golovin szövetségi kapitány a játékkal és az eredménnyel tökéletesen elégedett volt. Annak viszont  nem örült, hogy  a csütörtöki meccs elmarad, de mint mondta, néhány játékosnak pihenőt ad, a többiek pedig egymás elleni mérkőzéssel készülnek a hétvégi, várhatóan kemény, kétszer hatvan percre

Aztán jövő héten jöhet az egyenes kiesési szakasz. 

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.