Debreceni henger a keleti derbin

Egy látványos támadás  Fotó: dvsckezilabda.hu

A K&H női kézilabda bajnokság második fordulójában a Békéscsabát látták vendégül kedvenceink szeptember 7-én.

Rangadóhoz méltó atmoszféra és csaknem telt ház fogadta a feleket a Hódosban. Ezúttal pedig a vendégszektort pásztázva is csupán átmeneti lehetett hiányérzetünk, hisz a lila drukkerek (néhány fős nyíregyházi különítménnyel kiegészülve) régi szokásukhoz mérten késve ugyan, de hosszú idő után újra ellátogattak Debrecenbe. Szándékosan nem azt írtam, hogy tiszteletüket tették, de erről majd később.

Debreceni oldalon végre pont került Arany Rebeka szerződés-mizériájának végére, így az ifi vébén ezüstérmes jobbszélső tétmeccsen is bemutatkozhatott piros-fehérben. A találkozó azonban nem csak neki marad emlékezetes.

A gólok sorát junior-világbajnok beállónk, Tóvizi Petra nyitotta, miután remekül fordult le őrzőiről. Nem utoljára, a hatodik percben például egészen megmagyarázhatatlan mozdulattal szedett össze egy kissé pontatlan bejátszást, menetrendszerű lefordulását követően pedig újra zöröghetett a háló. Ekkor már Varsányi Nóra és Vantara-Kelemen is feliratkozott a góllövők közé, lendületes kezdésünk magabiztos vezetést eredményezett.

A vendégek ugyan próbálták menteni a menthetőt, de lányaink hamar tudtukra adták, ez az este bizony nem az az este, ahol nekik pontokat osztanak. Hazai oldalon szép sorban mindenki megszerezte saját maga első gólját, s csapatunk harmonikus működésének az időnként értelmezhetetlen bírói döntések sem szabtak gátat. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy már a szünet előtt rászámoljunk riválisunkra, ám Szabó Panna ekkor még rontott, így végül nyolcgólos cívisvárosi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Ami késik, bizony nem múlik, ennek köszönhetően az eksztázisban tomboló debreceni publikum a második játékrészben már elszámolhatott tízig, innentől pedig csak a kiütés mértéke volt az egyetlen lényegi kérdés. Triffa a kapuban parádézott, Bordás Réka megszerezte első bajnoki találatát a felnőttek között, a hajrára beszálló Szabó Dorci tűpontos indításával Arany Rebeka is bevitte első piros-fehér gólját, Borgyos Panna pedig a tőle már jól megszokott vagánysággal lépett a játéktérre. Gyorsan vágott kettőt, majd adott egy remek passzt Szabó Pannának, így ifjú balszélsőnk is belőhette debütáló gólját az élvonalban.

Az utolsó szó jogán még Tóvizi Petra szólt, pontosabban lőtt egyet: 37-25 a vége!

Lányaink és táborunk örömén az sem csorbíthatott, hogy a vendégek szurkolói minősíthetetlen módon viselkedtek. A második játékrész derekán Szűcs Lajos marketingvezetőnek acsarkodtak a hálón keresztül, mindemellett folyamatosan provokálták a vendégszektor mellett békésen üldögélő, s tapsoló nézőközönséget. Ha mindez nem volna bőven elég, egyikük még ügyvezetőnket, Ábrók Zsoltot is leköpte a lefújást követően. Elgondolkodtató, hogy mindezek ellenére a debreceni tábor képezi szálkát a felelős posztokon ülők szemében. Az a tábor, amely újfent varázsolt, s vastapssal köszöntette a kedvencek szezonbeli első győzelmét.

DVSC SCHAEFFLER– BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 37–25 (17–9)

Debrecen, 1500 néző. Vezette: Hargitai, Markó

DEBRECEN:Triffa – Varsányi 5, Zamfirescu 2, Tóvizi 5, Grigel 4 (1), Deszpotovics 2, Vantara-Kelemen 6. Csere: Szabó D. (kapus), Kovács Anna 6 (1), Bulath 2, Szabó P. 1, Bordás 1, Arany 1, Borgyos 2. Edző: Pal Oldrup Jensen

BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 2, Vukajlovics 6, Szögi 3 (1), Zöldi-Tóth 2, Walfisch 8 (1), Bottó 3. Csere: Binó (kapus), Giricz, M. Agbaba 1, Djokovics, Dombi K.,Radovics. Edző: Horváth Roland

Folytatás jövő hét vasárnap, Győrben!

Tóth Sándor

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.