Döntetlen veretlenül-nyeretlenül

Dzsudzsák Balázsnak sem sikerült gólt szereznie szabadrúgásból  Fotó: DVSC

A DVSC hazai pályán fogadta a Vasas gárdáját péntek este. Az első győzelem megszerzéséért vívott küzdelemben eseményekből nem volt hiány, az izgalmakat az eredmény azonban jócskán lecsillapította. Csupán 1-1-es döntetlenre futotta a felektől.

A két alakulat legutóbb még a másodosztályban találkozott egymással, amikor a DVSC is az NBII mezőnyének tagja lett. Azóta a Vasutas stabil élvonalbeli csapat, az angyalföldiek pedig friss feljutók idén. Érthető volt tehát a nagy várakozás a rangadó körül, ez pedig meglátszott a nézőszámon is. Több mint öt és félezren voltak kíváncsiak a helyszínen a meccsre.

Úgy tűnt, a Vasas hálóőre, Jova Levente jó formában érkezett a Nagyerdőre. A kaput eltaláló debreceni kísérleteket, így például Baráth Péter bombáját, majd Sós Bence lövését is magabiztosan fogta. A hazaiak előtt kínálkozott több lehetőség, hogy megszerezzék a vezetést, a debreceniek mégsem álltak a helyzet magaslatán. Nem tudták eredményesen megőrizni a labdát, és a fővárosiak előtt többször kontrázásra nyílt lehetőség. A félidő felénél eljutottak a kapuig a vendégek, Holender Filip kísérletét még hárította Megyeri Balázs, de a kipattanót továbbgurítva már gólpasszt adott Holender, Berecz Zsombor értékesítette a ziccert: 0-1. A Vasas öröme azonban nem tarthatott sokáig, hiszen a 29. percben Baráth Botond talpalta le brutálisan Bárány Donátot, amiért a vendégek játékosa piroslappal indulhatott az öltözőbe. A Lokinak sajnos az emberelőny sem segített, hiába érkeztek a nyilvánvaló lehetőségek, a kidolgozott helyzetekbe rendre hiba csúszott, és az ellenfél építhette támadásait.

A fordulást követően érezhetően ritmust váltott a Debrecen. Egyre jobban beszorult a Vasas a saját kapuja elé. Szabálytalankodni kényszerültek Kuttor Attila tanítványai, a piros-fehéreknek pedig sorra érkeztek a kiváló szögből elvégezhető szabadrúgások, Dzsudzsák Balázséknak viszont nem sikerült kaput találniuk – ha igen, a kapufa állta útját a lövésnek. A hajrában már nem volt kérdés, hogy a Loki dominanciájából előbb vagy utóbb igenis gólnak kell születnie. Erre a 86. percig kellett várni, amikor Jova rosszul lépett ki kapujából, és elszalasztotta a labdát, amelyet Dorian Babunski az üres hálóba passzolt, ezzel megszerezve az egyenlítést: 1-1. Ez az állás lett a végeredmény is, mindkét csapat nyeretlen maradt, ellenben veresége sincs még egyik alakulatnak sem.

A DVSC utolsó 20-25 percben mutatott játéka alapján érdemelhetett volna győzelmet is, de az első félidő igen jelentős hibái megbosszulták magukat, így csupán egyetlen pontra futotta. A Vasutas így három döntetlennel a tabella hetedik helyén várja első győzelmét, amelyet legközelebb 22-én, Mezőkövesden szerezhet meg.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.