Büszkén várva a rájátszásra

Tóth Ádám háttal is megállíthatatlan volt  Fotók: MKOSZ

A felsőházi rájátszás és a Magyar Kupa biztos résztvevőjeként, az alapszakaszban utoljára lépett pályára a DEAC. Az élmezőnybéli folytatást magabiztosan, már jóval az utolsó fordulók előtt kiharcoló fekete-fehérek szombat este méltóképpen, a Pécs elleni nagyarányú győzelemmel zárták az idény első felvonását. 

Csak, hogy az életünk már a legelején se legyen egyszerű, matektudásunkra is igen nagy szükségünk volt, hogy megértsük, a DEAC milyen forgatókönyvvel, hányadik helyen végezhetett (volna). A debreceniek talán nem is emlékeznek, oly rég fordult elő utoljára olyan, hogy valamelyik riválisnak is szurkolni kellett. A Pécs legyőzésével a dobogó harmadik foka a Szolnokon született Szeged-vereséggel, a negyedik hely a Szeged győzelmével és a Fehérvár hazai vereségével lehetett volna elérhető. A Kovács Adrián vezette egyetemiek vereségével és a Falco győzelmével ugyancsak a negyedik pozíció járt volna. A legrosszabb eshetőség az Oláh Gábor utcai DEAC-vereséggel és az Alba Falco elleni diadalával állhatott volna össze. No, de ez történelem, s a „ha” mindig „ha” marad. A DEAC negyedik lett.

A Nagyerdőre látogató pécsiek kezdték a vezetés megszerzésével a találkozót, az előny azonban hamar átbillent Djordje Drenovacék oldalára. Az első negyed felétől kezdve gyakorlatilag egy pillanatig sem forgott veszélyben a hajdúságiak győzelme. A fekete-fehérek triplaesőt rendeztek, s a meccsen az utolsó dudaszóig összesen tizenöt alkalommal ugorhatott fel hárompontos után a debreceni kispad. Drenovac és Stefan Moody is hibátlanul célzott kintről, 4/4-es triplamutatóval zártak, Molnár Dániel egyetlen kísérlete is betalált távolról.

A kiváló debreceni dobóformának köszönhetően hamar kétszámjegyűre nőtt a vezetés, két játékrész után pedig a közte húsz is a láthatáron volt. A félidőben 50-33 állt az eredményjelzőn. A mecsekaljiaktól a harmadik és a negyedik felvonásban is csupán zárkózásra futotta, a szervezett akciókat felvezető DEAC kosárlabdájára nem találtak ellenszert Dragan Alekszics tanítványai. Tóth Ádám megállíthatatlanul mozgott a palánk alatt, érkeztek a zsákolások, Drenovac pedig a záró negyedben egyszerűen már nem tudott hibázni. A mérkőzés hajrájában a hazai gyűrű alatt egymás után sikerült kiosztani a látványos és nem kevésbé „hangos” blokkokat. Örömjátékot mutatott be a Debrecen, magabiztosan 96-80 arányban győzte le a Pécset.

Kovács Adrián legénysége a diadallal a negyedik helyen zárta az alapszakaszt, hiszen a Szeged könnyedén nyert a Tiszaligetben. Épp attól a Szegedtől függött a Debreceni Egyetem gárdájának sorsa, amellyel a kupaszereplést kezdi majd. A bajnoki menetelés pedig a rájátszás első megmérettetésén az Alba Fehérvár ellen folytatódik majd.  

Barna Marci

Kovács Adrián: Mindenképpen szerettük volna győzelemmel zárni az alapszakaszt, hiszen a rájátszás szempontjából ennek a találkozónak nagy tétje volt. Mi megtettünk minden tőlünk telhetőt, és elsődleges célunkat el is értük, azaz pályaelőnnyel kerültünk a legjobb nyolc közé. Innentől kezdve teljes gőzzel a Magyar Kupa negyeddöntőjére koncentrálunk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy történelmet írjunk.

Carlton Guyton: Igazi csapatmunkával szereztük meg a győzelmet, jól játszottunk, szépen járattuk a labdát, ezáltal sok könnyű kosárhoz jutottunk. Büszke vagyok a csapatomra.

DEAC: MOODY 12/12, Somogyi 10/3, Polyák 8/6, Hines 4, TÓTH Á. 16. Csere: DRENOVAC 20/12, GUYTON 16/6, Molnár M. 4, Moore 3/3, Molnár D. 3/3, Asszú.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.