Együtt-PM: az Orbán-kormány szociális érzéketlenségének jelképe az ócsai lakópark

Budapest, 2014. január 19., vasárnap (MTI) - Hatalmas kudarcnak nevezte Szabó Rebeka, az Együtt-PM politikusa az ócsai lakóparkot, amely véleménye szerint az Orbán-kormány "szociális érzéketlenségének, ostobaságának, pazarlásának és hozzá nem értésének" jelképe.

 

Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-nek elmondta, a lakópark 2,7 milliárd forintos beruházás volt egy olyan területen, amely nem is a település szerves része, és ahol alig van közlekedés. Az Orbán-kormány egy szegénység-rezervátumot hozott volna létre, hogy a bajba jutott embereket oda telepítse, noha számos üresen álló ingatlan van különböző településeken, amelyeket szintén ki lehetett volna használni erre a célra - mondta Szabó Rebeka, aki az Együtt-PM vecsési jelöltje.

    Bakó Krisztina, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, aki a dabasi választókörzetben indul az Együtt-PM jelöltjeként, az MTI-nek azt mondta, hogy az ócsai lakópark irreális összegből épült meg, munkahelyektől távol van, és naponta csak kétszer jár busz Ócsára. Mint mondta, az eredeti tervek szerint a lakópark házait 160 ezer forintos négyzetméteráron tervezték megépíteni, ehhez képest a 2,7 milliárdból visszaszámolva több mint félmillió forintra jön ki egy négyzetméter ára. A 2,7 milliárd forintból akár kétszáz panellakást is vásárolhattak volna - jegyezte meg Bakó Krisztina. Úgy vélte, hogy a projekt lezárásának kimondásával a beköltözött 43 családot magukra hagyják; nem fog megépülni a lakópark második üteme, nem lesz óvoda, bolt sem. A legutóbbi döntés értelmében katasztrófa sújtotta területről kitelepítettek átmeneti otthonaként funkcionálnak majd az üresen maradt lakások - mondta. Bakó Krisztina a Magyar Nemzeti Bank adatait ismertetve emlékeztetett rá, hogy 118 ezer ingatlant "veszélyeztet" a kényszerértékesítés, és ehhez képest a Nemzeti Eszközkezelő 2274 ingatlant vett csak át bedőlt devizahitelesektől. Közölte, a devizahitelesek problémájának rendezésére a választási programjukban megoldásként szerepel egy valódi eszközkezelő létrehozása a már meglévő működésének átalakításával, valamint a közösségi bérlakás-rendszer kialakítása, amely állami és önkormányzati ingatlanok révén rugalmasabb lehetőséget teremt helyben a lakhatási problémák megoldásához. Szeretnék újra bevezetni a devizahitelesek számára azt a lehetőséget, hogy aki munkanélkülivé válik, annak két évig legfeljebb 10 ezer forint legyen a törlesztőrészlete, és a kialakuló különbözetet később részletekben fizethesse meg - mondta Bakó Krisztina.MTI 2014. január 19., vasárnap 15:22


Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.