Közepes kezdés a középszakaszban

Tóth Bence is szerepet kapott  Fotó: Derencsényi István

A kosárlabda NB1/A-csoportjában elkezdődtek a középszakasz küzdelmei. Az alapszakaszt hetedik helyen záró DEAC szerda este a Sopron együttesét fogadta. A két hete kínkeservesen legyőzött dunántúliak ezúttal elvitték a két pontot Debrecenből, 81-91 arányú diadalukkal.

Manigat egy edzésen térdsérülést szenvedett, így rá nem számíthatott Berényi Sándor, a többiek azonban bevethetőek voltak.

Hazai oldalon Milos Borisov kezdte a pontszerzést, egy soproni kettő plusz egyesre válaszolva, majd a hárompontosok is elkezdtek „megjelenni. Kiegyenlített küzdelem folyt az első percekben, a fekete-fehéreknél Daniel Amigo tartotta a frontot. A védekezés kissé szétesett a negyed végére és ezt ki is használták Sabáli Balázs játékosai. Tíz perc után 20-23 állt a táblán.

Nem éppen szimpatizált a Tőzsér Dénes fémjelezte játékvezetői hármas a Debrecennel. A második felvonás elején már két sportszerűtlennél és egy kispad-technikainál jártak Bognárék. Borisov ismét kiválóan játszott és a vezetést is megszerezte csapatának, majd Amigo volt eredményes. Az argentin magasember mindkét palánk alatt szorgosan gyűjtötte a lecsorgó labdákat. Az amúgy is paprikás hangulatot csak még tovább tüzelte, hogy Ivosevet egy balul elsült blokkolási kísérlet után végleg kiállították, így Manigat után ismét kiesett a DEAC egyik motorja. A nagyszünetet Sopron zárta jobban: 42-53.

A hajdúságiak ifjú titánja, Tóth Bence kapott játéklehetőséget rögtön a pihenő után. Megpróbálkozott egy triplával, de sajnos csak gyűrűt talált, a lepattanót azonban sikerült megszerezni. Újabb Borisov-roham következett, majd egypontos különbségnél a vendégek kértek időt. A pályára lépő Bognár Kristóf megérezte, mit is próbál megjátszani az SKC és a záró felvonásra Amigóval meccsben tartották csapatukat. Az állás 65-67.

Borisov találata után oda-vissza folyt az eredménytelen harc, majd Takácséknak sikerült újra pontokat szerezni. A debreceni védekezés szétesett, szinte üres volt a palánk alatti terület, ugyanakkor a támadás is kaotikussá vált, minden létező szituációból kosárra dobással próbálkoztak. Csak tetézte a bajt, hogy a hátrány mellé az eladott labdák száma is jelentősen megduzzadt. A kétszámjegyű különbség a végéig megmaradt, a végeredmény: 81-91.

Ismét 90 fölötti pontot kapott a DEAC hazai pályán, ez pedig az előző meccsekhez képest, tartósan gyenge statisztika, függetlenül attól, hogy mennyit szereznek a fiúk. Régen látott mélyponton volt a védekezés, gyakorlatilag tálcán kínálkozott a Sopron számára a tiszta ziccerek lehetősége. Daniel Amigo teljesítménye az este egyik pozitívuma, 22 szerzett pontja mellett a lepattanók többsége nála ért célba és már a tempó, illetve büntetődobások sem jelentenek akadályt számára. Külön hátrányt jelentett Ivosev kiállítása és alapembereink "távollétére" csak rátett, hogy Dugat egy sérülés miatt hosszú percekig nem volt harcképes, ráadásul visszatérésekor csak nehezítette dolgát, hogy egy jókora tapaszt kapott szemöldökére, ami minden bizonnyal zavarta a látásban.

Milos Borisov visszatért elképesztő formájához. 38/15-ös pontmutatót és 13 lepattanót számlálhatott a montenegrói kosaras. Ezzel VAL-értéke 53-ra rúgott, amely magasan a mezőny legjobbja, ráadásul saját idei csúcsát is felülmúlta.

A DEAC a következő fordulókban szabadnapos is lesz, illetve kétszer látogat idegenbe, majd április 24-én, szerdán térnek vissza az Oláh Gábor utcára, a Kecskemét vendéglátójaként.

Barna Marci

DEAC - SOPRON KC 81-91 (20–23, 22–30, 23–14, 16–24)

DEAC: DugatPolyák 2, BORISZOV 38/15, IvosevAMIGO 22

Csere: Velkey 5/3, BOGNÁR 14, Kósa, Tóth B.

Edző: Berényi Sándor

SOPRON: WARNER 15/6, LEMAR 28/6, TAKÁCS N. 6/6, Wiggins 6, GORDON 21/3

Csere: Supola 9/3, Molnár M. 2, Werner 4

Edző: Sabáli Balázs

Berényi Sándor: – Számítottam rá, hogy egy mentálisan erős soproni csapatot kell vendégül látnunk. Rólunk ez kevésbé volt elmondható, a felsőházért való küzdelem nyomai még mindig látszanak a srácokon. Óriási balszerencsehullám sújt bennünket, Manigat térdsérülése miatt még hetekig nem lesz bevethető, Ivosevnek pedig eltiltása miatt kell majd kihagynia a következő fordulót. Furcsán hangozhat egy hazai vereség után, de mindent egybevéve úgy érzem, nem játszottunk rosszul.

Sabáli Balázs – Az előző debreceni mérkőzésen rengeteg pontot kaptunk, így a mostani célunk a védekezés megszilárdítása volt. Helyén kell kezelnünk a győzelmet, hiszen sok hiányzóval játszottak a hazaiak, ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra. (forrás: DEAC)

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.