Összeáll a Vasutas

Remélhetően a változások erősítik a csapatot  Fotó: DVSC Kézilabda

Ahogyan a Korda-sláger mondja „Távozik és érkezik itt mindenféle ember…”. No, ez a megállapítás persze nem volna helyénvaló a DVSC Schaeffler kézicsapata kapcsán, hiszen a „mindenféle” jelző degradáló lenne. Mondjuk inkább úgy, hogy kulcsjátékosok közül is akadnak idén távozók, helyükön pedig új, tehetséges és rutinos kézilabdázók próbálnak majd szerencsét.

Már korábban is sejthető volt, hogy nagy játékosmozgás lesz a Lokinál, a szerződések lejártát figyelembe véve. A sejtések beigazolódtak. Elkezdődött a válogatottszünet mind a felnőtteknél, mind pedig a korosztályos csapatoknál, megérkeztek a biztos információk. A klub már napokkal ezelőtt megszellőztette, hogy nagy bejelentések váratnak magukra, mostanra pedig kitisztult a kép, kiktől is búcsúzunk, illetve kik fognak mindent megtenni, hogy a nemzetközileg is egyedülálló debreceni közönség a szívébe zárja őket. A német hálóőr, Anca Giegerich 2020 nyarán csatlakozott a piros-fehérekhez, azóta pedig megannyi boldog pillanatot szerzett a Loki táborának briliáns védéseivel. Januárban súlyos sérülést szenvedett, majd nevéhez méltó lelkesedéssel és védési hatékonysággal tért vissza – ám a 2023-24-es szezont már nem Debrecenben fogja kezdeni. Helyét a Dunaújvárosi Kohásztól érkező horvát válogatott hálóőr, Gabrijela Bartulovic veszi át.

Ugyancsak közönségkedvenc légióssá nőtte ki magát a világbajnok jobbszélső, Mariana Costa. A példás küzdőszelleméről és vehemenciájáról is ismert brazil légiós ugyancsak elköszön a DVSC Schaefflertől. Helyére jól ismert magyar játékos érkezik majd. A Szilágyi Zoltánt, Hámori Konszuélát és Kácsor Grétát Vácról jól ismerő, jelenleg még az MTK kötelékében játszó Grosch Vivien csatlakozik nyártól a cívisvárosi felkészüléshez. A beálló pozíció sem marad érintetlen. Bordás Réka új kihívásokra vágyik, így nyártól már nem marad Debrecenben. A saját nevelésű, olimpikon válogatott játékos pótlására ifjúsági Európa-bajnok érkezik majd az Alföld szívébe. A 19 éves Juhász Katát a NEKA-tól igazolta a Debrecen. Végezetül pedig egy bombatranszfer híre is beigazolódott: a BL-ben menetelő norvég Storhamartól teszi át székhelyét a Hódosba a svéd jobbátlövő, Elinore Johansson, aki határozottan előrelépést jelenthet majd a csapat számára mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten.

A DVSC Schaeffler jelenleg magabiztosan őrzi harmadik helyét a tabellán. Ez a kitűzött céloknak egyelőre megfelel, ugyanis, bár fájdalmas és váratlan búcsút vett a csapat a nemzetközi porondtól, a magyar bajnokságban még bőven elérhető a tavaly megszerzett bronzérem megvédése.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.