Örömkönnyek, eufória: pontot rabolt a Loki Bukarestből

Örömtánc a mérkőzés végén  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata kifejezetten nehéz BL-találkozóra látogatott a román fővárosba szombaton. Az ellenfél a CSM Bucuresti alakulata volt. Az előny sokszor változott, végül pontosztozkodással menetelt tovább a DVSC Schaeffler.

Viszontagságos út vezetett Bukarestbe Szilágyi Zoltán leányhada számára. Repülőjük késése miatt ugyanis a tervezettnél négy órával később érkeztek a román fővárosba. A meccsre a csapatot a klub támogatói is népes létszámban kísérték el.

A nemzetközi derbit kiváló ütemben kezdte a Vasutas, Töpfner Alexandra hétméteresével vezetést szerzett, majd Catherine Gabriel is bejelentkezett bravúros védéssel. A hazaiak részéről Crina Pintea kezdte hamar a gólgyártást, de a DVSC Schaefflernél állandósulni látszott a vezetés. Szűk negyedóra elteltével már kettővel vezetett a Debrecen, érkeztek az első átlövések is, Kácsor Gréta jóvoltából. Tizenöt percnek kellett eltelnie, hogy Glausernek meglegyen a román kapuban az első hárítása, majd technikai hibákat kihasználva Ostergaard kiszorított helyzetből összehozott jobbszélső góljával már a bukarestieknél volt az előny. Nem lankadt a Loki játékkedve, higgadtan, szervezetten kéziztek a magyarok. Az első félidő hajrájához közeledve Gabrijela Bartulovic is ihletett pillanatban állt kapuba, majd Kácsor életerős átlövésével ismét a mieinknél volt az előny. A beállópozíciót Füzi-Tóvizi Petra vitte, magabiztosan fordult be a falból védőiről. Az első félidő végét sajnos sok taktikai hibával játszotta végig a Loki, 17-14-el fordultak a felek. Egyértelműen partiban volt nagy riválisával a Lokomotív, a Bukarest támadásbeli tempója kifejezetten lassú volt, ez pedig kedvezett a szervezett Szilágyi-csapatnak.

A második félidőt a még hátramaradt kiállítás miatt üres kapuval, illetve kapott góllal kezdték a cívisvárosiak. Válaszul Vámos Míra azonnal betalált a bal szélről, majd Pintea elől szerzett labdát a debreceni fal, Vámos Mírának azonban nem sikerült gyorsan dupláznia. Davidsen folytatta bravúrteljesítményét a kapuban, Kácsor hetesét védte magabiztosan. A bukaresti előny váratlanul gyorsan kezdett nőni, bő három perc után már öttel vezettek a románok. Csernyánszki Liliána hetesét a keresztléc hárította, de az ifjú irányító a kipattanót ellentmondást nem tűrően értékesítve zárkóztatta a piros-fehéreket. A vendégek agresszív védekezése és Grosch Vivien duplája a jobb szélről máris kettőre húzta le a kellemetlen hátrányt. Vámos Petra szinte követhetetlenül mozgott a rutinos védelemmel szemben, testvére pedig a bal szélről támadott védhetetlenül. Fontos és eredményes szerep jutott a debreceni szélsőknek. Szűk tíz perc elteltével a második félidőben Vámos Petra immár egyetlen egyre csökkentette a különbséget, meggyőzőbben, magabiztosabban kézilabdázott a DVSC Schaeffler. Két támadással később már Hámori került helyzetbe, majd lőtt a hatostól, újra a magyar alakulatnál volt az előny, de a Bukarest ostromolta Gabriel kapuját. A végjátékhoz közeledve teljesen nyílt volt a meccs.

Pontos, remek bejátszásból Füzi-Tóvizi dobott kapufát, majd Grosch gyűjtötte be és váltotta gólra a kipattanót. Némileg tanácstalanná váltak a hazai lövők, akiknek dolgát a debreceni fal is jócskán nehezítette. Gyorsan váltották egymást az akciók, a románok harmadik számú kapusa, Eriksson is ihletetten szállt meccsbe. Vámos Petra három védő közt is beforgott, majd lendületből tüzelt a hálóba. Jött a hajrá, Kácsor látta meg az üres bukaresti kaput, és egyenlített. Majd felállt fal ellen rohamozott, felugrott, pattintott lövésből egyenlített. Rendkívül kiélezett volt a végjáték. Gabriel védett, a vezetésért támadott a Vasutas egy perccel a vége előtt. A játékvezetők hamar passzívot jeleztek, felállt a bukaresti sánc. A labda a Debrecené volt, de nem törtek kapura a magyarok. A Bukarest még támadott, hiába, elhibázták a hazaiak. Kezdődött az örömtánc, folytak az örömkönnyek: 29-29.

A DVSC Schaeffler pontot rabolt a jóval esélyesebb Bukarest otthonából, a Brest elleni győzelem után újabb bravúrral menetel a Lokomotív.

Barna Marci

Szilágyi Zoltán: Nagyon büszke vagyok a csapatomra egy nagyon szoros meccsen tudtunk pontot szerezni egy európai élcsapat otthonában. Az első félidben nem volt elég agresszív a védekezésünk, ez szünet után változott. A hét a hat elleni szituációkat is meg tudtuk oldani. Volt esélyünk a győzelemre, de elégedettek lehetünk a döntetlen!

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.