Zsinórban harmadszor nyert és dobogón telel a DVSC

Bódi Ádám ismét szabadrúgásból lett eredményes  Fotó: dvsc.hu

Az esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén Szombathelyre látogatott a DVSC. Herczeg András tanítványai a rossz kezdés után gyorsan észbe kaptak, és könnyedén fektették kétvállra a bajnoki táblázat utolsó helyén szerénykedő hazai együttest.

A debreceni szakvezető ezúttal Kinyik Ákosnak szavazott bizalmat a védelem jobb oldalán, Kusnyír Erik pedig eredeti posztján, védekező-középpályásként jutott szerephez. A többi csapatrész összetétele a papírformának megfelelően alakult, Avdijaj mellett Szécsi, a középpályán Varga, Bódi és Haris, míg a Nagy kapuja elé húzott védelemben Ferenczi, Szatmári és Pávkovics kaptak lehetőséget.

Hideg zuhanyként szinte rögtön a kezdő sípszót követően büntetőt végezhetett el a Haladás, miután Haris blokkolt kézzel egy hazai beadást. Nagy Sándor azonban résen volt, és bár Gaál lövése kipattant róla, az ismétlés elkerülte az üresen tátongó kapu alsó sarkát. Maradt a gól nélküli döntetlen, mieink pedig szép lassan feléledtek.

Szécsi és Varga nagy kedvvel futballoztak, Avdijaj is sokat mozgott a szombathelyi bekkek szorításában, az első nagyobb helyzetet azonban nem sikerült gólra váltania: Varga centerezését lőtte kapu mellé. A 14. percben viszont már semmi nem menthette meg a hazaiakat a góltól: Bódi Ádám végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos előteréből, precíz tekerésébe Király Gábor csak beleérni tudott, a labda végül a kapu rövid oldalában kötött ki. 0-1! Azt a pozíciót egyébként nyugodtan átkeresztelhetnénk „Bódi-szögnek is”, hiszen a debreceni középpályás az előző körben (és korábban már többször) is hasonló helyről és távolságból vette be a kispestiek kapuját.

A megsérülő Pávkovics helyére Jovanovic érkezett a játékrész derekán, Horváth Ferenc együttese pedig minden követ megmozgatott az egyenlítés érdekében, a Debrecenben is megforduló Mészáros Karol közvetlen közelről lőhetett, Nagy Sándor azonban szögletre mentett. Az intenzívebb Hali-rohamok hatalmas területeket nyitottak meg a gyorsléptű debreceni játékosok előtt, a kontratámadások pedig a félidő egészében magukban hordozták a gólveszélyt. Több helyzetet is kidolgoztak kedvenceink, melyek közül a legnagyobb talán a végig dinamikusan focizó Szécsi előtt adódott, aki Avdijaj átadása után, a komplett szombathelyi védelem asszisztálása mellett pörgetett a kapu fölé.

A folytatásban már sikerrel járt a fiatal támadó: Kusnyír keresztbelőtt labdáját belsőzte Király kapujának jobb alsó sarkába. 0-2! Ezzel el is dőlt a meccs, mert ugyan a hátrelévő időben próbálkozott tisztességesen Horváth Ferenc csapata, kissé hitehagyottan tették mindezt, a Loki pedig újabb gólt már nem ért el, így simán gyűjtötte be sorozatban harmadik bajnoki győzelmét.

Az újabb sikerrel pedig eldőlt, hogy Herczeg András fiai a tavalyi évadhoz hasonlóan ismét dobogón telelnek, hiszen a közvetlen riválisok közül az MTK kikapott Kisvárdán, míg a Budapest Honvéd és az Újpest 2-2-es döntetlenre végzett egymással.

Most hosszabb bajnoki szünet következik, és legközelebb február másodikán láthatjuk kedvenceinket. Egyből egy rangadón, hazai pályán az Újpest ellen.

Tóth Sándor

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.