A vonzás törvénye - valóban hozzájárul a sikerhez?

Álomtábla - a céljaink szem előtt tartásához mindenképpen hasznos

Sokan állítják azt, hogy a vonzás törvénye életeket változtat meg, hiszen minden felfogás kérdése. Sok minden függ attól, hogy milyen gondolatokkal éljük mindennapjainkat. Ha pozitív dolgokra koncentrálunk és folyamatosan ismételjük azt, valóban nagyobb esélyünk van egy sikeres és kiegyensúlyozott életre?

A vonzás törvénye az ezoterikus világban mindig is nagyon elterjedt volt, viszont manapság az emberek egyre gyakrabban használják ezt a kifejezést az átlagos hétköznapokban is. A vonzás törvénye szerint a gondolatainkkal képesek vagyunk irányítani saját életünket és ezáltal akár pozitív vagy akár negatív irányba terelni azt. A gondolatainknak ereje van, ahogy a megérzéseinknek is, szóval nagyon elővigyázatosnak kell lennünk, milyen típusú gondolatokkal töltjük meg mindennapjainkat és ezáltal milyen világot alakítunk ki körülöttünk.

A tett halála az okoskodás - mondja Lucifer az Ember tragédiájában. S talán valóban, az ember a túl sok gondolattal és a túlgondolással megöli magát az akciót, a terv megvalósítását és a kemény munka által hozott sikeres eredményt. A vonzás törvénye azonban nem a semmittevésről szól, nem úgy kell elképzelni ezt a folyamatot, hogy nem csinálunk semmit, ülünk, vágyunk valamire és azt azonnal meg is kapjuk. Minden sikerért, előrelépésért és fejlődésért keményen meg kell dolgozni, legyen az egy vizsga, egy előléptetés, egy vállalat létrehozása, bármilyen nagyobb terv, kell hozzá egy jól kidolgozott stratégia, szorgalom, motiváció és alázat. A vonzás törvénye hozzájárul a sikerhez, de nem önmagában oldja meg helyettünk a dolgokat, a kemény munkát nem ússzuk meg, lényegtelen, mit próbálunk bevonzani.

Dolgozz az álmaidért - amikor készülünk egy nagyobb terv kivitelezésére vagy nagyon vágyunk valamire, tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy időt és munkát fog igényelni. Azonban ha mindezt pesszimista és negatív hozzáállással kezdjük vagy elveszítjük idővel a motivációt és nem fejezzük be, akkor természetesen a kemény munka kárba ment, hiábavaló volt. Ilyenkor lép érvénybe a vonzás törvénye, hiszen ha magunknak folyamatosan mondjuk, hogy igenis megérdemlem, megkapom, képes vagyok rá, meg tudom csinálni, tudom, hogy sikerül, és ebben tényleg hiszünk, akkor a kemény munka, szorgalom és pozitív gondolatok találkozása javarészt igenis pozitív eredményt hoz.

Vision board, álomtábla készítése - egyre elterjedtebb lett a motivált fiatalok és akár középkorú emberek körében is, hogy a vonzás törvényét nem csak gondolatban gyakorolják, hanem álomtáblán keresztül is. Az álomtábla egy képekkel dekorált tábla, keret, amelyben a képek az adott céljainkat jelképezik, akár egy üveg épület, amely egy cégnél való előreléptetést jelképez, akár pálmafák, amelyek a vakációs terveket foglalják magukba. Az álomtáblában a legjobb az, hogy határtalan, bárki bármilyen képet adhat hozzá, hiszen mindenkinek van célja, álma, amit szeretne átélni, illetve megvalósítani. Karrier, család, vakáció, szórakozás, kapcsolat - bármilyen esetben az álomtábla hasznos, hiszen mindig ott van a szemünk előtt és ezáltal pozitív gondolatokkal motiváljuk magunkat.

Higgy önmagadban - ahhoz, hogy a vonzás törvénye valóban sikeres legyen, szükséges hozzá egy nagy adag önbizalom. Ahogy mondani szokták, ha te nem hiszel magadban, nem fog más sem hinni. Ezáltal a dolgokat, amiket be akarunk vonzani, a célok, amiket meg akarunk valósítani, hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk rá és megérdemeljük, hiszen ha alapból bizonytalanok vagyunk abban, hogy képesek vagyunk elérni álmainkat, a vonzás törvénye nem lesz eredményes. Kell egy nagy adag hit önmagunkban, önbizalom és motiváció, ezáltal működésbe lép az agyunk és megtöltjük azt pozitív, motivációkkal teli gondolatokkal.

Konklúzióként mondhatjuk azt, hogy a vonzás törvénye félsiker. Első lépés a céljaink megfogalmazása, konkrétumok leszögezése, hogy mit is szeretnénk pontosan. Ugyanakkor utána az álomtábla készítése, a pozitív gondolatok és motiváció gyakorlása, és persze a leghosszabb folyamat a kemény munka, szorgalom, alázat és türelem. Ha ezeket a lépéseket hitelesen követjük, bármilyen szakmai vagy magánéleti sikereket képesek leszünk elérni.

Zatoschil-Ballai Andor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.