Székely Ildikó

Székely Ildikó

Székely Ildikó földrajz-testnevelés szakos tanár, a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán végezett. Általános iskolai tanárként kezdett tanítani, 1982-től középiskolai testnevelőként dolgozott. 1986-tól a tócóskerti lakótelepen él, és 1998-tól a társasházuk közös képviselőjeként ingatlankezelési feladatokat lát el. Sok éves munkája során ismeri a lakótelepen élő emberek problémáit. Hobbija az úszás, olvasás, kirándulás, kosárlabda oktatás, keresztrejtvényfejtés. A 13-as körzet indulója a DISZ színeiben.

- Hogyan került kapcsolatba a pártoktól független DISZ csapatával?

Úgy szól pontosan a megnevezésünk, hogy DISZ Közéleti, Kulturális és Sport Egyesület. Az általa meghirdetett program alapján kívánok választ és  megoldást találni a felmerülő problémákra.

- Miért tartja fontosnak, hogy politizáljon?

Azért éreztem fontosnak, hogy induljak az önkormányzati választásokon, mert elégedetlen vagyok a város és a körzetem jelenlegi helyzetével Ezért nagy megtiszteltetésnek érzem a felkérést, és szeretnék tenni a körzetemért és a városért.

- Miért nem a Fidesz, ami várhatóan egy nyerő csapat? Miért egy kevéssé ismert civil csapat?

Vagyis: miért a DISZ?  Mert nem párt, hanem polgári egyesület. Pártoktól mentes, és a város lakosságát kívánja és fogja képviselni. A programjával minden debreceni embert meg tud szólítani. A helyi adottságoknak megfelelően, és az emberek érdekében kíván tevékenykedni. A programja alapján munkahelyteremtéssel, a város adottságainak ésszerűbb használatával kíván foglalkozni.

- Mit kellene tenni városi szinten?

Fontos feladat az intézményrendszer működésének megőrzése mellett a költségvetési hiány csökkentése. Reálisan megvalósítható az a diszes program, amely figyelembe veszi a város lehetőségeit is.

- És mit tenne a saját körzetében?

A körzetemben, a 13-asban a következő fontos feladatokat, tennivalókat említeném:

Bár a DISZ folyamatosan bővülő programja teljes egészében tartalmazza azt, ami a városban javításra szorul, néhány körzetembéli ügyet megemlítek, megvalósításra váró feladatok: parkok, játszóterek, rendbetétele, karbantartása. Fontos a szerviz utak felújítása, forgalmi rend, parkolások megoldása. Téli hónapokban a szerviz utak takarítása, a kerekpárút felújítása. A körzetben levő uszoda  lakossági hasznosítása.

- Miért éppen a DISZ jelöltjére, Székely Ildikóra szavazzanak az emberek?

Becsületes pedagógus vagyok, aki eddigi munkájával mindig az emberekért tevékenykedett. Ha ez nem elég, nem tudok többet mondani. Akik rám szavaznak, nem fognak csalódni.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja