Vonják vissza a szerencsejáték adómentességére vonatkozó javaslatot!

Budapest, 2014. június 27., péntek (MTI) - A Jobbik a szerencsejáték-szolgáltatás adómentességére vonatkozó javaslat haladéktalan visszavonására szólította fel az előterjesztőt.

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: amikor Andy Vajnáról vagy Szima Gáborról van szó, akkor a kormány rögtön tud áfát csökkenteni, amikor az emberekről, akkor nem hajlandó. Felidézte, hogy a Jobbik többször kezdeményezte az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának 5 százalékra mérséklését, de nem kapott támogatást a javaslatuk.

Az ellenzéki politikus vérlázítónak nevezte a szerencsejátékot érintő könnyítéseket, így a koncessziós díjak, a felügyeleti díj és a játékadó csökkentését, és kifogásolta, hogy már külföldi székhelyű, vagyis például offshore cég is szervezhet távszerencsejátékot.

A jobbikos képviselő a „totális meghasonulás tipikus esetének” nevezte, hogy míg 2012-ben Lázár János jelenlegi miniszter elvi alapon is helytelenítette a szerencsejátékot és a legkiszolgáltatottabb vidéki embereket féltette, most már nem probléma a szerencsejáték, „ha a barátaiknál” teszik.

Miközben a családoknak súlyos teher a 27 százalékos áfával terhelt strand- vagy állatkerti belépő megfizetése, a szerencsejáték - amely nem szolgál közérdeket - mentesülhet az alól, a Fidesz-közeli oligarchák és lobbisták érdekei miatt - értékelte Szilágyi György.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.