Vasutas-menet

A szurkolók is kivették a részüket a sikerből  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler felnőtt női kézisei az Érd pénteki legyőzésével megőrizték hazai veretlenségüket. Az élvonalbeli Vasutas-hölgyek azonban az utánpótlásban is kiválóan menetelnek. 

A Loki a válogatott által továbbra is érthetetlenül nélkülözött jobbátlövő, Kovács Anna várva várt visszatérésével újra kezd rátalálni arra a dinamikus kézilabdára, amely ellen aligha lehet esélye a riválisoknak. Látszólag persze ez a tempó időnként már-már kapkodásba is átcsap, látszott ez az Érd elleni támadások némelyikén, amikor higgadt felállás helyett eldörrent egy elhamarkodott átlövés, amely a kapus kezében landolt, vagy el sem találta a kaput. A rutinos magra épülő, Hornyák Dóra csapatkapitány által vezetett alakulat a fiatalokat sem nélkülözi, hiszen rendre szerepet kapnak az eredményesen beszálló ifjak, az Érd ellen is így történt. Bár a külföldi porondon is helytállt balszélső, Korsós Dorina góljai kellettek a Vasutas magabiztos győzelméhez a szebb napokat is megélt narancs-feketék ellen, de a szintén szélen szorgoskodó Vámos Míra, nővére a védhetetlenül bombázó irányító Vámos Petra és beállóposzton Bordás Réka is rendre meggyőzően alakította a támadásokat. A döcögős első felvonás után végül tízzel is vezetett a Loki, a lefújás után pedig 34-26-ot mutatott az eredményjelző.

A legutóbbi meccstől eltekintve is nyugodtan mondhatjuk, hogy túl sok panaszra nincs oka a debreceni szurkolóknak, hiszen eddig valamennyi hazai mérkőzését két bajnoki ponttal zárta a DVSC Schaeffler, amely olyan csapatnak sem hagyott esélyt a Hódosban mint a bronzérmes Mosonmagyaróvár. Az egyetlen vereség Ferencvárosban született. A népligeti rangadón a szoros, egygólos félidei állást követően a Fradi jobban bírta a hajrát. Szilágyi Zoltán tanítványai azonban mégsem hagyták ellépni a címvédőt, megszorongatták Márton Grétáékat, és mindössze három találattal kaptak ki. 

Az Európa-ligában a Nagydisznód ellen készülő Szilágyi-csapat tehát magabiztosan menetel a hazai bajnokságban is. Hét találkozó után a tabella harmadik helyén, csupán kettő ponttal a Győr és a Fradi mögött lemaradva várják a folytatást Bordás Rékáék. 

No, de tegyünk egy kisebb kitekintőt. A nagyok leendő utódai, az ifjúsági és serdülő elsőosztályban egyaránt az élmezőnyben menetel Kudor Kitti ifi és Győrvári Viktor serdülő gárdája. A legutóbbi összecsapáson mindkét csapat a Hajdúnánás SK-t fogadta. Véniger Katáék számára egészen könnyedén sikerült a keleti serdülőderbi, hiszen csak a különbség volt kérdés: 20-14 a szünetben, egészen döbbenetes 52-22 a végén. A serdülők a nagyokkal egyetemben mindössze egyetlen alkalommal kaptak ki, ők is a Fraditól, 6 győzelmükkel pedig a másodikok. Kudor Kitti tanítványai a Váci NKSE vendégeként sem tudtak győzni, pénteken azonban begyűjtötték ötödik diadalukat, a Hajdúnánást ugyanis Balogh Rebekáék is egészen magabiztosan, 36-23-ra verték. A korosztályos válogatott Panyi Annáék jelenleg bronzérmes pozícióban menetelnek a tabellán. 

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.