Választás 2014 – Munkahelyteremtés a Jobbiktól

Budapest, 2014. február 28., péntek (MTI) - A magyar élelmiszeripar talpra állítása, a bányászat újraindítása és vízerőművek építése is szerepel a Jobbik munkahelyteremtést célzó Hét vezér tervében, amelyet Volner János, az ellenzéki párt alelnöke ismertetett pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik szerint a magyar élelmiszeripar talpra állítása érdekében vissza kellene szerezni a hazai piacokat a külföldi áruházláncok kiszorításával és a magyar bolthálózatok és a magyar termelők helyzetbehozásával. Emellett az ellenzéki párt nagyobb hangsúlyt fektetne az otthonteremtésre és ezen keresztül a magyar építőipar fellendítésére, amely elképzeléseik szerint magával tudná húzni a többi iparágat is. A bányászatban Volner János szerint 30-50 ezer ember dolgozhatna a jelenlegi pár ezer ember helyett. A vízerőművek építése a Jobbik legnagyobb szabású állami beruházási elképzelése: három dunai, két tiszai és egy drávai vízerőművet építenének, valamint egy Duna-Tisza csatornát - hangzott el.

A jobbikos politikus megerősítette: pártja támogatja a paksi bővítést, mert az atomenergia jelenleg még nem pótolható, de emellett támogatnák a vízenergia, a szélenergia és a biotermikus energia helyi felhasználását is, amely szintén munkahelyteremtéssel járna.

Emellett a Jobbik kormányra kerülése esetén az egészségügyi turizmus fellendítése érdekében a magyar adottságok kihasználásával minőségi, profitorientált egészségügyi szolgáltatásokat építene ki állami felügyelettel, amellyel elképzeléseik szerint külföldi vásárlóerő érkezne az országba, amely egyrészt munkahelyeket teremtene tízezres nagyságrendben, másrészt pedig a profitot visszaforgatnák a magyar egészségügy fejlesztésébe.

Végül az infokommunikációs iparban állami innovációs programmal modern kutatóközpontokat hoznának létre és „közép-európai high-tech központjává” tennék Magyarországot - mondta Volner János.

A jobbikos politikus szerint a Fidesz és a baloldal az elmúlt években csak „olcsó és kiszolgáltatott munkaerőt biztosított a hazánkat gyarmatosító külföldi tőkének”, ezzel szemben a Jobbik kormányra kerülése esetén csak olyan vállalatokkal kötne stratégiai szerződést, amelyek a bérfejlesztést is vállalják.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.